étel
Így készül a tökéletes aszalt paradicsom
Az aszalt paradicsom tökéletes csemege egész évben. Szendvicsekhez, főtt ételekhez vagy akár önmagában is fogyasztható, és ráadásul egészséges is. Boltban is lehet kapni de a házi változat még finomabb.
Egészségre veszélyes, lejárt termékek a strandbüfékben
A strandbüfék és a street food árusító helyek nyári szezonális ellenőrzése során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) több millió forintos bírságot szabott ki 48 eljárásban, és 205 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból, 703 ezer forint értékben.
Hogy találták fel a popcornt?
Annak a pattogatott kukoricának az eredete - amit ma jóízűen majszolva eszünk a moziban vagy otthonunk kényelmében filmnézés közben -, meglehetősen régre nyúlik vissza.
5 negatív kalóriás étel, ami nem hízlal
A negatív kalóriás ételek olyan élelmiszerek, melyek megemésztése több energiát igényel, mint amennyit kinyer belőlük a szervezet, vagyis elfogyasztásuk kalóriaegyenlege negatív.
Még mindig népszerűek az ultrafeldolgozott élelmiszerek, de lassú halált okozhatnak
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek csoportjába tartoznak azok az élelmiszerek, melyeket iparilag állítanak elő és sok sót, tartósítószert, zsírt vagy cukrot tartalmaznak. A gyorsételek, a mirelitek és a készételek világszerte mind megtalálhatóak a boltok polcain, és nagy rájuk a kereslet, ám komoly egészségügyi kockázatnak tesszük ki magunkat ezek fogyasztásával.
Mediterrán kréker recept
Teljes kiőrlésű lisztből készült, finom és könnyű ropogtatni való, ha egy egészségesebb rágcsára vágyunk.
Vírussal fertőzött paradicsomot találtak
Csúnya fertőzés sújtja a paradicsomokat hazánkban is, ám a vírus emberre nem jelent veszélyt.
Recept: Így készül a legfinomabb zabkeksz
Receptekből sosem elég. Pláne ha az gyors és könnyű. A házi zabkekszet mi is könnyen elkészíthetjük otthon. Mutatjuk hogyan.
Ne dobjuk ki a zöldség héját, még használhatjuk
A zöldségek héját és egyéb megmaradt ételmaradékokat nem mindig érdemes kidobni, ugyanis akár újra fel is használhatjuk őket egyéb kreatív módokon.
Ettől a zöldségtől sokkal fiatalabbnak tűnik a bőr
Néha egyszerű házi praktikákkal is sokat lehet tenni a fiatalosabb megjelenés érdekében, ráadásul a megoldás egyszerűbb, mint gondolnánk.
Ezért kell még melegen betenni az ételt a hűtőbe
Régóta úgy tudjuk, az a szabály, hogy ételt csak hidegen teszünk a hűtőbe, forrón soha. De biztos, hogy ez így a helyes?
Ezeket az ételeket soha nem rendelik a szakácsok az éttermekben
Sem a napi ajánlatból, sem a csirkéből nem érdemes rendelni.
Megdőlt egy tévhit! – Rizsital termékteszt a Tudatos Vásárlóktól
Van, aki etikai-állatvédelmi okokból dönt úgy, hogy növényi „tejet” fogyaszt inkább, míg van, aki egészségügyi okokból kifolyólag. Míg másoknak egyszerűen csak ízlik. A WEBBeteg.hu cikkéből kiderül van-e olyan amit jobb, ha nem fogyasztunk?