gasztronómia
Tíz egyszerű és ízletes karácsonyi étel, amit kezdők is bátran elkészíthetnek
A karácsonyi vendégvárás a rutinosabbakat is kifárasztja. Valójában viszont nem kell egész nap a konyhában robotolni, hogy isteni ételeket vagy süteményeket tegyünk a családi asztalra.
Megőrülnek külföldön ezért a magyar luxusélelmiszerért
Tarol a világ egyik legrangosabb élelmiszeripari kiállításán a magyar specialitás, odáig vannak a szarvasgombás libamájért.
Az elronthatatlan mézeskalács receptje
A mézeskalács sok családban elmaradhatatlan az ünnepi asztalról. Bár egy viszonylag egyszerű receptről van szó, sokan mégis elrontják. Ha Önnek is meg szokott gyűlni vele a baja, hoztunk pár hasznos tanácsot és egy jó receptet is.
Íme a tökéletes sült burgonya titka
A sült burgonyát a legtöbb ember szereti – ennek ellenére sokan bárhogy is próbáljuk elérni a tökéletes állagot, a kísérletezés gyakran kudarcba fullad. Egy sztárszakács azonban lerántotta a tökéletes módszerről a leplet.
3 szuper felhasználási módja a gránátalmának
A gránátalma a hidegebb hónapok kedvenc gyümölcse, melynek jótékony hatásairól ódákat lehetne zengeni. Összeszedtünk 3 receptet a felhasználásával, valamint tanácsot adunk arra, hogyan is nyerheti ki belőle a legkevesebb macerával az ízletes magokat.
Legjobb sajt-bor párosítások – segítünk eligazodni
Sokan tisztában vannak azzal, hogy a sajtok ízét egy megfelelő borral remekül ki lehet hozni – és sajnos el is lehet rontani, ha nem jót választunk. Cikkünkben segítünk abban, hogy a megfelelő párosításokkal tudja megkínálni a vendégeit.
Non plus ultra: egy elfeledett sütemény, mely szinte azonnal elfogy
Régebben elmaradhatatlan apró sütemény volt ünnepekkor, lakodalmakkor és családi összejöveteleken, ám a sajnos feledésbe merült.
Rózsaszín palacsinta, céklapuding, céklatte - kedvenc céklás finomságaink
Nemszeretem-savanyúság, a terítőből kimoshatatlan rémisztő szín: sokan így gondolnak a céklára, pedig e megvastagodott gyökér egészséges, sokoldalú, ráadásul édesen és sósan is élvezhető, nemcsak savanyúan. Íme, egy csokorra való a nálunk legnépszerűbb céklás receptekből.
Tempeh- ha már unja a tofut
A tempeh hazánkban kevésbé ismert alapanyag, ám igen sokoldalúan felhasználható. Egészséges, remekül beilleszthető a legtöbb diétás étrendbe, ráadásul vegetáriánusok, vegánok is bátran fogyaszthatják.
Édesburgonya – nem csak finom, de egészséges is
Az édesburgonya egy igen olcsó tökféle, melyet nagyon sok variációban lehet elkészíteni. Mivel kalóriaszegény, így a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják ezt az édeskés ízű zöldséget. Lássuk, milyen ízletes ételeket és italokat lehet belőle az asztalra rakni!
A fügefa levele is felhasználható! Lássuk, mit is készíthet belőle
A fügefa levele igen sokoldaldalúan felhasználható, mely ugyanúgy felhasználható hal-és húsételekhez, mint desszertekhez, italokhoz. Mivel egyre több otthonban megtalálható a fa, így összeszedtük, mi mindent lehet a leveléből készíteni.
Így készítsen igazán ízletes hummuszt
A csicseriborsó egy igen finom, tápláló, egészséges és rendkívül sokoldalúan felhasználható alapanyag. Az egyik legnépszerűbb belőle készült étel a krémes hummusz, melyből ízletes és laktató vacsorát készíthetünk akár 10 perc alatt.
Szereti a gin-t? Ezeket a koktélokat mindenképp próbálja ki!
A gin népszerűsége fénykorát éli, így aki csak a szokásos gintonic-ot ismeri, itt az ideje, hogy kipróbáljon más koktélokat is!