hírek

Visszavonulóban a világjárvány?

Mexikóban a középületek egyhetes lezárását követően szerdán újra megnyitották a hivatalokat és az éttermeket. A tisztviselők szerint a lezárás nagymértékben hozzájárult a jelenleg gyengülőben lévő sertésinfluenza visszaszorításához.
2009.05.11. Hírek

Gyakoribb a PMS az antidepresszáns abbahagyása után

Egy új tanulmány szerint azoknál a súlyos premenstruális szindrómában (PMS) szenvedő nőknél, akik abbahagyják a depressziójukra felírt sertraline-t, gyakrabban újul ki a menstruáció előtti kellemetlen tünetegyüttes.
2009.05.06. Hírek

Nyugtalan lábak szindróma: új kezelés

A rohamok és szorongás kezelésére széles körben alkalmazott gyógyszer úgy tűnik, hogy hatékonyan szünteti meg a nyugtalan láb szindrómát (Restless Leg Syndrome, RLS), és az érintettek végre kialhatják magukat - derül ki az Amerikai Neurológiai Akadémia 61. éves találkozóján Seattle-ben. Ez a betegség tízből egy embert érint.
2009.05.06. Hírek

Körülmetélés bizonyított előnyei

A körülmetélés nem csökkenti a férfi szexuális élményét vagy funkcióját, ám csökkentheti az AIDS vírus fertőzés és a péniszsérülések kockázatát - derült ki egy osztrák kutatásból.
2009.05.06. Hírek

Megelőzhető a migrén a glutamátreceptorra ható szerek segítségével?

Amikor a migrén lecsap ránk, a fájdalom, a hányinger, a fény- és hangérzékenység miatt körülbelül 72 órára harcképtelenné válunk, ezzel csökken a munkánk produktivitása és a magánéletünk is kárt szenved. Éppen ezért várják a migrénesek, hogy a gyógyszergyárak végre olyan szerrel rukkoljanak elő, amellyel megelőzhetők a rohamok.
2009.05.05. Hírek