hírek

Kutatók még közelebb kerültek ahhoz, hogy újra járni lehessen gerincvelő-sérülés miatti bénulás után

A gerincvelő teljes sérülése visszafordíthatatlan bénuláshoz vezet. A tudósok a Science folyóiratban arról számoltak be, hogy kifejlesztettek egy génterápiát, amelyről bebizonyosodott, hogy az egereknél serkenti az idegek újranövekedését az ilyen sérüléseknél, ráadásul úgy irányítja az idegeket, hogy újra kapcsolódjanak a természetes célhelyeikhez a motoros funkció helyreállítása érdekében.
2023.10.11. Hírek

A legjobb hazai egészségügyi megoldásokat keresi a szakma

Kis- és nagyvállalatok, állami és magánegészségügyi intézmények, de startupok is jelentkezhetnek az idén először meghirdetett Digital Health Summit-díjra. A több kategóriában kiosztott elismeréssel a legjobb hazai digitális egészségügyi megoldásokra szeretnék felhívni a figyelmet.
2023.10.10. Hírek

Újdonságok a diabetes kezelésében

A diabetológia legfrissebb tudományos eredményeibe és a kezelési gyakorlatok újdonságaiba kaptak betekintést a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Hematológiai Klinika valamint a Diabetológia és Anyagcsere Alapítvány által idén már 24. alkalommal megszervezett közös továbbképző tudományos rendezvény résztvevői.
2023.10.09. Hírek

A világ legnagyobb endometriózis-kutatásában a Semmelweis

Egészséges és endometriózissal diagnosztizált nők segítségét is kéri a Semmelweis egy átfogó, nemzetközi kutatáshoz, melyben például az Oxfordi és a dán Aarhus Egyetem is részt vesz. A nemzetközi kutatócsoport a betegség korai diagnózisát és a kezelések felgyorsítását tűzte ki célul. Olyan jelentkezőkre számítanak, akik vállalják, hogy egy éven keresztül minden hónapban kitöltenek egy kérdőívet.
2023.10.05. Hírek

Elkészült a Mozdulj, Debrecen! mozgalom egészségfejlesztési központja

Elkészült a Mozdulj, Debrecen! mozgalom egészségfejlesztési központja: több mint 300 millió forintból alakították át a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (DAEFI) által működtetett épületet, amelynek teljes körű felújítása az UNICEF, a Debreceni Egyetem és az önkormányzat támogatásával valósult meg.
2023.10.04. Hírek