élelmiszer
Hat étel, amit nagy hiba lenne a hűtőben tárolni
Alapvetően a hűtőben tárolt élelmiszerektől azt várjuk, hogy tovább maradjanak frissek és később romoljanak meg. Vannak azonban olyan ételek, amiknél a kívánt hatás ellentétét is elérhetjük azzal, ha hűvösre tesszük őket.
Számos káros anyag kerül a szervezetünkbe az élelmiszerek csomagolása miatt
Rengeteg káros anyag jut a szervezetünkbe az élelmiszerek csomagolásáról, ezért érdemes csomagolás nélkül vásárolni, amit csak tudunk.
Ezek az élelmiszerek nagy eséllyel el fognak tűnni a klímaváltozás következtében
A klímaváltozás hatásai közé tartoznak az olyan jellegű változások is, melyek a hűtőnket érintik, hiszen előrelátások szerint számos élelmiszer el fog tűnni a boltok polcairól és a konyhánkból is.
Az élelmiszer egyötöde a kukában végzi
Döbbenetes adatot közölt az ENSZ az élelmiszerpazarlással kapcsolatban.
Erre figyelj, ha közeli vagy aznap lejáró termékeket vásárolsz - Rengeteget spórolhatsz velük
Egyre több élelmiszerlánc kínál közeli lejáratú termékeket. Spórolhatsz is velük!
Valóban annyival jobbak a bioélelmiszerek a hagyományosnál?
Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a bioélelmiszerek, ám kérdés, hogy valóban annyival jobbak?
A pulton vagy a hűtőben? Hol tárolja a gyümölcsöket és zöldségeket, hogy sokáig frissek maradjanak?
Sokaknak okoz bosszúságot az, hogy az üzletben, piacon megvásárolt gyönyörű gyümölcsök és zöldségek rövid időn belül megromlanak. Lássuk, mit mondanak neves szakértők, mit lehet tenni annak érdekében, hogy az ételeink hosszabb ideig frissek maradjanak.
Új trend: a bolygóbarát étrend
25 százalékkal alacsonyabb az esélye annak, hogy krónikus betegségben halálozik el valaki, ha ezt a diétát követi.
3D-nyomtatással készítettek egészségesebb csokoládét
A Rutgers Egyetem kutatócsapata kifejlesztett egy olyan alacsony zsírtartalmú csokoládét, mely 3D-nyomtatóval gyakorlatilag bármilyen alakzatban kinyomtatható.