életstílus

Így készül a bor II.

Az előző részben elkészült az Újbor, amit a libacomb mellé elfogyasztva kóstolhattunk meg. Azonban az újbor készítése csak az utóbbi években lett ennyire népszerű, azt megelőzően a rosé boré volt az újdonság szerepe.
2010.03.01. Életstílus

Hetvennégy évesen legboldogabb az ember

A kutatók rendszeresen megkeresnek 21 000 férfit és nőt, arra kérve a felmérés résztvevőit, hogy egytől hétig osztályozzák közérzetüket, megelégedettségüket - olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában (http://www.telegraph.co.uk).
2010.02.27. Életstílus

A sült krumpli egységbe kovácsolja Belgiumot

A politikai pártoktól a galambtenyésztők klubjáig mindent megoszt a nyelvi hovatartozás a zömében kétnyelvű Belgiumban. Egyetlen dolog miatt azonban flamandok és vallonok egységesen "belgákká" válnak: a sült krumpli kérdésében teljes az összetartás.
2010.02.25. Életstílus

Pálinkás péntek Józsán

A borverseny után most a pálinkák és a hozzájuk illő sós harapnivalók versenyét rendezik meg a Józsai Közösségi Házban. Az előző évekhez hasonlóan a zsűri idén is öt kategóriában értékeli a házi készítésű nedűket és pogácsákat.
2010.02.24. Életstílus

Egri Borok az Akadémián

Eger és borai méltán népszerűek, a tavalyi Év Bortermelője is ezen a vidéken készíti nedűit, és most mi is belekóstolhatunk a csodába. Az egri borok ugyanis egy napra ismét a Magyar Tudományos Akadémia impozáns épületébe költöznek.
2010.02.22. Életstílus