életstílus
Csodák Palotája haladóknak
Földön, vízen, levegőben utazhatunk a nyári szünet után újra megnyitó Csodák Palotájában.
Botticellitől Tizianóig
Az itáliai festészet két évszázadának remekművei
A szépség alkímiája
Parmigianino rajzok és metszetek a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből
Elkezdődik a síszezon
Kialakult az összefüggő hóréteg a hegyekben, így elkezdődhet a közép-európai síszezon: a Kékesen már szombaton lehet siklani.
Az óceánjárók Herkulese - Útnak indult az úszó Paradicsom
A legnagyobb, a legszélesebb, a legmagasabb, a legdrágább - és valósággal úszó Paradicsom. Ez a Royal Caribbean hajózási vállalat legújabb óceánjáró-csodája, az Oasis of the Seas, amely több ezer utassal a fedélzetén december 5-én hajózott ki Floridából a Karib-tenger térségébe, a felhőtlen vakáció és örömök felé.
Polgári értékek rangjára emelnék a vadászatot
Nagyobb részvételt akarnak a közéletben, a vadászatot polgári értékrendhez tartozónak szeretnék elismertetni - áll egyebek közt a vadászkamara új programjában.
A városi ember az őzikét szánja, a vadászokat nem szereti
Egy reprezentatív felmérésből kiderült, hogy a vidéken élők sokkal inkább elfogadják a vadászokat és a vadászatot, mint a városokban élők.
Fűszervaj
A fűszerkeverékek alkalmazásának egyik alternatívája, ha vajjal keverve, lehűtve tároljuk a frissen aprított fűszernövényeket.
A legjobb muffin lelőhelyek
Ki gondolná, hogy az angol muffin sütemény eredete egészen X. századra nyúlik vissza. A kelt tésztát Walesben forró kövön sütötték, és kezdetben az arisztokrata családok házicselédei fogyasztották a leginkább maradék süteményekből, kenyérből, semmire sem jó morzsákból készült csemegét.
Óvják a vadat a vadászok
Ismét milliós vesztesége lesz a karcagi Nagykun Vadásztársaságnak a gyengébb minőségű trófeák miatt. A forró, száraz nyár a vadállomány téli takarmányának előteremtését is megnehezítette.
Caffe Grante Étterem & Hotel
Az esztergomi repülőtér mellett található tágas, mediterrán hangulatú étterem ízlésesen kialakított belső tere minden elemében vendégbarát. Reiner Tibor mesterszakács a konyhafőnök, akit sokan a becenevén, Csirkeként ismernek.
Paprika Múzeum
Paprika Múzeum, Kalocsa, Szent István király u. 6.
Szilveszteri forralt boros esték Zalakaroson
Gyógyfürdő tér, 2009. december 27 - 30.