emésztés
Öt tipp, hogy az ünnepek alatt is megőrizhessük bélrendszerünk egészségét
Ahogy közeledik az ünnepi időszak, úgy közelednek a csábító fogások is. Az ünnepi ételek viszont megzavarhatják az emésztőrendszerünket, ami puffadáshoz, kellemetlenségekhez és akár a különféle hosszú távú hatásokhoz is vezethet.
Miért számít az élvezet, amikor az evésről esik szó?
Szinte mindenkinek van válasza a „mi a kedvenc étele?” kérdésre. Könnyű kitalálni, hogy miért: az embereket arra tervezték, hogy örömet szerezzenek az ételekből. Sőt, sokak számára az evés az élet legnagyobb élvezetei közé tartozik.
Az erjesztett kimchi segíthet az elhízás elleni küzdelemben
Az elhízásban, amely olyan állapotokhoz kapcsolódik, mint a cukorbetegség, a szívbetegségek és a rák, az étrend kulcsszerepet játszik. A kimchi, egy probiotikumokban gazdag, fermentált koreai étel, ami ígéretesnek bizonyult a túlsúly kezelésében.
Új keretrendszert dolgoztak ki a prebiotikumok meghatározására
A prebiotikumok fogalma - a definíció szerint olyan, a gazdaszervezet mikroorganizmusai által szelektíven hasznosított szubsztrátok, amelyek egészségügyi előnyökkel járnak - csaknem 30 évvel ezelőtt jelent meg a tudományos közösségben.
Alapvető élelmiszerünk a tej, de nem mindegy, melyik fajtát isszuk
A tejjel és a tejtermékekkel kapcsolatos információk a sokszor felmerültek a korábbi években, azonban a tejfogyasztással kapcsolatos érvek és ellenérvek, tények és tévhitek tengerében időről-időre célszerű ismét foglalkozni a témával.
Könnyen emészthető ételekkel segíthetjük a szervezetünket kánikulában
Ha a testünk jól működik, a nagy melegben kevésbé kívánjuk a laktató ételeket, a szervezetünk energiaszükséglete pedig körülbelül tizenöt százalékkal csökken. A fűszeres és zsíros fogások helyett ilyenkor lédús, frissítő és vitamindús gyümölcsökkel, zöldségekkel, levesekkel az izzadással elvesztett ásványai anyagokat és a vizet is pótolhatjuk.