hírek

Ma van a látás világnapja

A Látás Világnapját (World Sight Day) mindig október második csütörtökén tartják. A megváltozott életmódunknak köszönhetően a rövidlátás (myopia) villámgyorsan terjed, ami súlyos formájában látásromláshoz, akár vaksághoz is vezethet! A Magyar Szemorvostársaság és a Nemzeti Programbizottság a Jó Látásért erre kívánja felhívni a figyelmet, valamint egész napos ingyenes szűrővizsgálatot szervez Kecskeméten.
2020.10.08. Hírek

A rendszerváltás óta nem látott mértékű orvosbéremelés van kilátásban

Nagyon nagy a nyomás a járványügyi helyzet miatt az orvosokon és a kórházakon, viszont a Magyar Orvosi Kamara béremelésre vonatkozó javaslatát befogadta a kormány. Kincses Gyula kamarai elnök Magyarország élőben extra című műsorunkban elmondta, akkor lennének elégedettek, olyan eredménnyel lennének elégedettek, ami alkalmas a hálapénz felszámolására, az orvosok itthon tartására, a közellátás megerősödésére és a betegbiztonságot garantáló egészségügy működjön, ehhez kell a béremelés.
2020.10.02. Hírek

20 százalékkal emelik az ápolók, szakdolgozók fizetését

Novemberben húsz százalékkal emeli a kormány az ápolók és az egészségügyi szakdolgozók fizetését, azon az 500 ezer forinton kívül, amit még a nyáron biztosított az egészségügyi dolgozók számára - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára kedden Maglódon.
2020.09.30. Hírek

Guinness-rekord részese lehet a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet

Guinness-rekordra tesz kísérletet a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI) a világ tizenkilenc vezető kardiológiai centrumával közösen; most először lesz élőben követhető egy mellkasi műtét nélküli speciális, katéteres aorta-műbillentyű beültetés egy időben húsz kardiológiai centrumban, körkapcsolásos közvetítésben.
2020.09.29. Hírek