hírek

Új vírus - Meghalt a Szegeden kezelt kismama

Szegeden meghalt egy kismama, ezzel húszra emelkedett az új típusú influenza szövődményeiben elhunytak száma Magyarországon. A budapesti Semmelweis Egyetem klinikáján kezelt terhes nők közül egynek jelentősen javult az állapota, ő két-három nap múlva elhagyhatja a kórházat.
2009.12.08. Hírek

Egészségházat adnak át Jánosházán

Hét vasi település egészségügyi alapellátásának színvonalát javítják majd annak az egészségháznak a szolgáltatásai, amelyet 77 millió forintos beruházást követően szombaton adnak át Jánosházán - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Keresztes István, Jánosháza független polgármestere.
2009.12.04. Hírek

Hatékony az ultrahangos mellrákszűrés

Az olcsóbb, beavatkozás nélküli, célzott ultrahangos emlőszűrés azonosítja a gyanús elváltozások 100 százalékát a vizsgált negyven év alatti nőknél, így a biopszia alternatívája lehet - közölték amerikai kutatók szerdán.
2009.12.04. Hírek

Ultrahang készülékkel gazdagodott a nyíregyházi kórház

A diabéteszes betegek ellátását javító, valamint a nyaki ultrahang vizsgálatokat meggyorsító pajzsmirigy ultrahang (UH) készülékkel ajándékozta meg a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházat a dán Novo Nordisk. A több mint nyolcmillió forint értékű modern berendezést sajtótájékoztató keretében csütörtökön adták át Nyíregyházán.
2009.12.04. Hírek

Kelet-Magyarország: Oltópontok a szabolcsi kismamáknak

Oltópontokat hoztak létre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kismamáknak a térség minden nőgyógyászati járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátó intézményében, ahol a várandós nők ingyenesen megkaphatják az új típusú influenza elleni védőoltást - írta pénteki számában a Kelet-Magyarország.
2009.12.04. Hírek

Világgazdaság: átütemezik a kórházi adósságokat

Csak a jövő évi költségvetés kihirdetése után kaphatják meg a kórházak a decemberre ígért 6 milliárd forint többletpénzt, a beszállítók hajlandók ugyan a számlák kiegyenlítésének átütemezésére, ám a 38 milliárddal megnövelt jövő évi költségvetés a tartozásokat sem fedezi - írja a Világgazdaság pénteki számában.
2009.12.04. Hírek