hírek

Nehéz helyzetben a kórházak - egyesületi vélemény

A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület véleménye szerint a 2010-es költségvetés az egészségügyi ellátást kilátástalan helyzetbe sodorja - tudatta Csiba Gábor, az egyesület elnöke közleményében az MTI-vel csütörtökön.
2009.12.04. Hírek

Hatmilliárdos fejlesztés az Országos Onkológiai Intézetnél

Hatmilliárd forintos uniós pályázati támogatással fejlesztik az Országos Onkológiai Intézetet, amely a közép-magyarországi régió onkológiai centruma; a támogatási szerződést szerdán írta alá Kásler Miklós főigazgató és Székely Tamás egészségügyi miniszter Budapesten.
2009.12.03. Hírek

Új vírus - Több a beteg

Az elmúlt héten 18 százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az azt megelőző héten, összesen 40.300-an; a kismamák oltása mellett van a szakmai kollégium, miközben újabb kismama került kórházba az új vírus szövődményeivel; a Fidesz mindenkinek ingyenessé tenné a védőoltást.
2009.12.03. Hírek

Az aszpirin és a paracetamol csökkentheti a védőoltások hatékonyságát

Az influenzaszezonban, a H1N1-fenyegetettség csúcsán a vakcinák iránti kereslet drasztikusan megnő. Bár ezektől a védőoltásoktól teljeskörű védelmet remélünk, a Missouri Egyetem kutatói bizonyították, hogy az olyan túlzott használatban lévő gyógyszerek, mint az aszpirin és a tylenol olyan enzimeket is gátolnak, melyek elősegítik a védőoltás működését.
2009.12.03. Hírek

Oltás? Kösz, nem!

Csak azért, mert egy vakcina hozzáférhető, még nem jelenti azt, hogy az emberek szeretnék is beoltatni magukat – olvasható a Torontói Egyetem kutatóinak nemrég közzétett tanulmányában. Szerte a világon számos ember nincs tisztában a H1N1 elleni oltás előnyeivel sem.
2009.12.02. Hírek

Új vírus - Felméri az EU a tagországok oltóanyag-tartalékát

Felméri az Európai Bizottság hamarosan, hogy az egyes európai uniós tagországok sürgős esetben mekkora tartalékokat tudnak mozgósítani az új influenzavírus (H1N1) elleni oltóanyagból - jelentette be kedden az EU-t elnöklő Svédország és Andrulla Vasziliu egészségügyi biztos.
2009.12.02. Hírek

A Semmelweis Egyetem 2,7 millió eurós támogatást nyert a Norvég Alaptól

A Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinikája több mint 700 millió forintos (2,7 millió eurós) támogatást nyert a Norvég Alaptól; az összeget a Mária utcai épület felújítására, bővítésére fordítják - közölte az egyetem kedden az MTI-vel. Az építkezés 2010-ben kezdődik, és várhatóan 2011 első harmadában fejeződik be.
2009.12.02. Hírek