hírek

Kutatóközpontok együttműködése Debrecenben európai uniós támogatással

Genomikai, valamint képalkotó eljárásokkal és gyógyszervizsgálatokkal kapcsolatos kutatások szervezésére egymillió eurós (270 millió forint) támogatást nyert az Európai Unió 7. keretprogramja keretében a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) Molekuláris Medicina Kutató Központja együttműködve a Német Rákkutató Központtal és az Európai Molekuláris Biológiai Laboratórium kutatóival.
2009.12.02. Hírek

Új életmentő készüléket mutattak be Salgótarjánban

Magyarországon eddig ismeretlen életmentő készüléket mutatott be november 28-án a Palóc Mentőalapítvány vezetője, Németh Gábor és Térpál Balázs, a forgalmazó cég képviselője: a Lucas-2 fantázianevű, svéd gyártmányú, hordozható elektromos eszköz a kézi szívmasszázst váltja ki.
2009.12.01. Hírek

Népszabadság: minden ötödik magyar depresszióssá válhat

Minden ötödik magyar depresszióssá válhat, és bár a betegség kezelésére tízmilliárdokat költ az állam, így is csak a rászorultak fele kap segítséget - írja a Népszabadság, utalva a pécsi egyetemen lövöldöző G. Ákosra, akit évek óta depressziós és skizoid tünetek kínoztak, ám komplex kezelés helyett csak antidepresszánsokat kapott.
2009.11.30. Hírek

Világgazdaság: távgyógyítás tb-kontóra

Az idén az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamainak egészségbiztosítói 1,9 milliárd forint értékben küldtek számlát az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak (OEP) a magyar biztosítottak külföldi ellátása után, míg a külföldiek magyarországi ellátásáért az OEP 1,4 milliárdot utalt a hazai egészségügyi szolgáltatóknak, amit utóbb a betegek biztosítójával számol el - írta hétfői számában a Világgazdaság.
2009.11.30. Hírek

Miért rémisztő a fulladás?

Amennyiben az ember túl sok széndioxidot lélegzik be, megfullad. A folyamat közben pánik keríti hatalmába, amelynek egyik oka, hogy a belélegzett széndioxid az agy félelemközpontjára hat - derítették ki amerikai kutatók. Az új ismeretek segíthetnek a szorongásos megbetegedések kezelésében.
2009.11.30. Hírek

Új vírus - Javult a kismamák állapota, de még életveszélyben vannak

Minimálisan javult az állapota azoknak a kismamáknak, akiket a budapesti Semmelweis Egyetem (SE) klinikáján kezelnek feltehetően H1N1 vírus miatti szövődménnyel, de állapotuk még életveszélyes - mondta el az egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájának igazgatója vasárnap este az MTI-nek.
2009.11.30. Hírek