hírek

Új vírus - Teljes látogatási tilalom a debreceni klinikákon

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el péntektől kezdődően a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának klinikáin a területi influenzajárvány fokozódása miatt - közölte Fuxreiter Margit, a centrum stratégiai igazgatóhelyettese az MTI-vel. A tilalom visszavonásig érvényes.
2009.11.30. Hírek

Önkormányzati támogatás méhnyakrák elleni védőoltáshoz

Siófokon térítésmentesen kaphatják meg a méhnyakrák elleni védőoltást az ezt igénylő, 13. évüket betöltött lányok, míg Kaposváron 87 ezer forint helyett ezer forintért juthatnak hozzá a rossz szociális helyzetben élő családok gyerekei a vakcinához. A Balaton-parti városban 2007-ben, a megyeszékhelyen 2008-ban indult el a megelőző program.
2009.11.30. Hírek

Levonták a zöld zászlót a győri kórház homlokzatáról

Csütörtökön levonták a zöld zászlót a győri kórház homlokzatáról, mert az intézmény vezetése nem látja értelmét a szerintük a számok alapján biztosan sikertelen zöld zászló akciónak - tájékoztatta a kórház vezetése közleményében az MTI-t.
2009.11.27. Hírek

Pacemaker-műtő kialakítását tervezi a győri Szívcentrum

Szívritmus-szabályozó készülék beültetésére alkalmas XXI. századi felszereltségű műtő kialakítását tervezi a győri kórház kardiológiai osztálya - közölte Dézsi Csaba András professzor, osztályvezető főorvos csütörtökön sajtótájékoztatón.
2009.11.27. Hírek

Új vírus - Ma újabb oltópontok nyílnak

Újabb oltópontok nyílnak ma országszerte, ezekkel és a múlt héten létesített központokkal együtt kétszáz helyen lehet térítés ellenében megkapni a H1N1 vírus elleni védőoltást. Az oltóanyagért és a beadásért továbbra is háromezer forintot kell fizetni.
2009.11.27. Hírek

Büntetés a gyógyszerüket túldicsérő gyáraknak

Két nagy gyógyszercég tucatnyi tudományos dolgozatban úgy közölte a készítmény alkalmazásával kapcsolatban kapott eredményeket, hogy azok sokkal kedvezőbbnek tűntek, mint a valóságos vizsgálati adatok. A gyógyszerkutatás megbízhatóságát megkérdőjelező információkat a világ első számú orvostudományi folyóirata, a New England Journal of Medicine közölte.
2009.11.27. Hírek

Plazmával az ellenálló baktériumok ellen

Fertőzéseket megszüntető "plazmafegyverek" kifejlesztésén dolgoznak a németországi Max Planck Intézet fizikusai: plazma, azaz ionizált gázok segítségével akarnak ölni kórokozókat.
2009.11.27. Hírek