hírek

Dohányzásról leszoktató tudásközpont nyílt Budapesten

Dohányzásról Leszokást Támogató Tudásközpont néven nyílt Budapesten egy olyan centrum, ahol orvosok és egészségpszichológusok térítésmentesen, személyre szabott programszerű támogatást nyújtanak a cigarettáról leszokni kívánó érdeklődőknek.
2009.11.26. Hírek

Pályázati pénzből javítanák az ellátást a Nógrád megyei kórházban

Mintegy másfélmilliárd forintos beruházást szeretne megvalósítani a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház; többek között korszerűsítenék az intenzív osztályokat, és MR-készüléket telepítenének. A fenntartó Nógrád megyei önkormányzat csütörtökön döntött arról, hogy biztosítja a pályázathoz szükséges önerőt.
2009.11.26. Hírek

A kamara aggódik az egészségügyi szakdolgozókért

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint az egészségügyi vezetés és a társadalom sem erkölcsileg, sem anyagilag nem ismeri el a szakdolgozókat; a hivatásukat gyakorlók iránt érzett aggodalmát a kamara nyílt levélben fogalmazta meg, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.
2009.11.26. Hírek

Új vírus - Két szakmai testület a védőoltás mellett

A Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság és az Infektológiai Szakmai Kollégium mindenkinek ajánlja az új influenzavírus elleni védőoltást, amellyel kapcsolatban eddig nem tapasztaltak súlyos következményt; a két szakmai grémium kedden juttatta el közös állásfoglalását az MTI-hez.
2009.11.25. Hírek