hírek

Új vírus - Látogatási tilalom Szegeden és Makón

Látogatási tilalmat rendeltek el Csongrád megye két városa, Szeged és Makó egészségügyi intézményeiben; a korlátozást az intézményvezetők kérték - mondta a regionális járványügyi osztályvezető kedden az MTI-nek.
2009.11.24. Hírek

A szervdonáció helyzete Magyarországon

Minden egyes nap kétszer annyi magyar vár szervátültetésre a transzplantációs várólistán, mint amennyi szervátültetés történik egész évben - mondta el a Szervkoordinációs Iroda vezetője hétfőn, a sajtó képviselőnek tartott tájékoztatón Budapesten.
2009.11.24. Hírek

Takarékoskodási intézkedéseket vezettek be a szegedi klinikákon

Szigorú takarékoskodási intézkedéseket vezettek be a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikáin, ez - néhány szakmacsoportot leszámítva - november 23. és 27. között a tervezhető műtétek elhalasztásával jár – közölte Pál Attila, az SZTE klinikai központjának elnöke kedden a csongrádi megyeszékhelyen.
2009.11.24. Hírek

Új vírus - mától látogatási tilalom a Szatmár-Beregi Kórházban

A járványos méretűvé vált influenzás megbetegedések miatt a mai naptól látogatási tilalmat vezetnek be a Szatmár-Beregi Kórházban is - közölte a gyógyintézetet működtető, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Közgyűlés által alapított térségi Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. közleményben szombaton az MTI-vel.
2009.11.23. Hírek

Új vírus - Alkotmányjogász: törvénysértő titoktartás a vakcina körül

Törvénysértő, hogy a nyilvánosság a mai napig nem ismerheti teljes egészében a vakcinák gyártására, illetve szállítására vonatkozó szerződéseket, a vírusfertőzés kezelésére alkalmas gyógyszerből rendelkezésre álló készleteket - közölte Gulyás Gergely alkotmányjogász, a Szabadság Kör tagja szombaton az MTI-vel.
2009.11.23. Hírek

Jól hűtött orr segíthet túlélni a hirtelen szívhalált

Orrüregen keresztül hirtelen lehűtve a koponyát az agyszövet tovább bírja az oxigénhiányt, így a hirtelen szívhalál miatt végzett újraélesztés eredményei jelentősen javíthatók. Az Európai Unió öt országában végzett vizsgálat igen kedvező adatait svéd kutatók ismertették az Amerikai Szív Társaság kongresszusán.
2009.11.23. Hírek

Délmagyarország: várólistás lesz a labor Szentesen

Jövő héttől várólistát vezetnek be a járó betegek számára a szentesi kórház laboratóriumánál, decembertől pedig csak az intézmény ellátási körzetében élőknek készítenek vizsgálatot - írta pénteki számában a Délmagyarország.
2009.11.20. Hírek