hírek

Fogászati ellátás is járhat ingyen: méltányossági alapon kérvényezhető

Többféle fogászati ellátás térítése is kérvényezhető a NEAK-nál. Sokan bizalmi alapon választanak maguknak fogorvost, a magánfinanszírozott ellátás azonban rendkívül magas költségekkel járhat, amit nem mindenki engedhet meg magának. A körzeti fogorvosnál a kezelések egy része a társadalombiztosítás keretében, térítésmentesen igénybe vehető, de méltányossági alapon több beavatkozásra is kérvényezhető a támogatás.
2020.09.14. Hírek

Chip-technológiával a születendő gyermekért

Lezárult a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) a „Chip-technológia alkalma­zása a humán in vitro fertilizáció eredményességének javításában” című projekt (GINOP-2.3.2-15-2016-00021), amely 2016 és 2020 között valósult meg.
2020.09.11. Hírek

Miért nem tudunk szabadulni a hálapénztől?

Vajon meddig lesz jelen a hálapénzrendszer a magyar egészségügyben. Megoldás lehet-e a Magyar Orvosi Kamara béremelési javaslata vagy a büntetőjogi szankciók bevezetése. A téma magyarországi kutatója szerint konkrét szolgáltatásokat, például a szabad orvosválasztást kellene fizetőssé tenni - írja a HVG
2020.08.28. Hírek

Új feladatot kap az egykori Schöpf-Merei Ágoston Kórház – Jövőre megnyílik a gyógyszerkutatási központ

Kevés olyan, száz évnél régebben megnyitott kórházépülete van a fővárosnak, amely ne szorulna rá alapos felújításra, átalakításra, modernizálásra. Volt olyan időszak is, nem is olyan régen, amikor felújítás helyett bezárás mellett döntöttek az intézményt fenntartók. Sorolhatnánk is azokat az épületeket, amelyek évtizedek óta üresen, kihasználatlanul állnak, várva az elkerülhetetlennek tűnő elbontást. Szerencsére van már példa arra is, hogy jelentősebb funkcióváltás nélkül egy egészségügyet szolgáló épület megújul. Ilyen példa a volt Schöpf-Merei Ágoston Kórház.
2020.08.26. Hírek

Ilyen lesz az orvoslás jövője

A Deloitte legfrissebb egészségügyi tanulmányából kiderül: egyre nagyobb hangsúlyt kap az orvoslásban az emberközpontúság és a technológia, melynek segítségével az interperszonális kapcsolatok javíthatók a diagnosztika mellett.
2020.08.21. Hírek