hírek

Felszámolja kórház-üzemeltetői tevékenységét a Medisyst

Rövid időn belül teljesen felszámolja szerződéses kórház-üzemeltetői tevékenységét a Hospinvest Kft.-ből kivált Medisyst Kft., így nem működtetik tovább a mezőtúri, a tapolcai, a körmendi és a kőszegi egészségügyi intézményt - közölte Mezőtúr polgármestere szerdán az MTI-vel.
2009.11.12. Hírek

Sok hal fogyasztásával a szívinfarktus megelőzhető

Elképzelhető, hogy Japánban azért ritkább a szívroham, mint Európában, mert a szigetország lakói gyermekkoruktól kezdve átlagosan naponta legalább tíz deka halat fogyasztanak. A biztató hírt a European Heart Journal legutóbbi száma közölte.
2009.11.12. Hírek

Szakmai együttműködés a gyógyszeriparban

Lezárult az innovatív gyógyszerek kutatására irányuló technológiai platform első szakaszának munkája, a kutatás-szervezést az Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) 36,4 millió forinttal támogatta - mondta Vas Ádám professzor a projekt szakmai vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
2009.11.12. Hírek

Ma kezdik a diákok oltását

Országszerte ma kezdik a diákok oltását, de csak azok kaphatják meg a vakcinát, akiknek a szülei írásban hozzájárulnak ehhez – tudatta a közrádió.
2009.11.11. Hírek

Ingyenes a tüdőszűrés a 14 éven felüli százhalombattaiaknak

Ingyenessé tette a tüdőszűrést valamennyi, 14. életévét betöltött százhalombattai lakos számára a helyi önkormányzat annak ellenére, hogy rendelet szerint csak a 40 éven felülieknek nem kell fizetniük a vizsgálatért azokban a térségekben, ahol sok a tbc-s beteg - közölte az MTI-vel szerdán a Pest megyei város polgármesteri hivatala.
2009.11.11. Hírek