hírek

Elkészült az otthoni HIV-teszt

A kutatók állítása szerint az otthoni HIV-teszt egyszerű, pontos és sok ember számára elfogadható. Az azzal nyert eredmények pedig 99 százalékban megegyeznek a kórházi dolgozók által végzett vizsgálatokéval.
2009.11.04. Hírek

A hangulatjavítók mentális betegségeket okozhatnak?

A fájdalomcsillapítók, az epilepszia gyógyszerek, és a hangulatjavítók évekkel később viselkedésproblémákat és más mentális elváltozásokat okozhatnak, bizonyosodott be a Georgetown Egyetem Orvosi- és Egészségtudományi Központja által elvégzett kísérletek nyomán.
2009.11.03. Hírek

H1N1: a legkisebbeket is beoltják

Három év alatti gyerekek Fluval-B-oltását engedélyezte az Országos Gyógyszerészeti Intézet: az influenza elleni vakcinát már az egészen kicsik is megkaphatják– jelentette be az egészségügyi miniszter.
2009.11.03. Hírek

A lúgos anyagok is károsíthatják a fogakat

Régóta ismert tény, hogy a savak károsítják a fogzománcot, azonban a Göteborgi Egyetem Sahlgrenska Intézetének kutatói kimutatták, hogy a lúgos kémhatású anyagok is károsodást okozhatnak – elpusztítják a fog szerves részét, így a zománc sérülékenyebbé válik.
2009.11.02. Hírek

Magyar Nemzet: az OEP szerint 4065 férőhely kihasználatlan

Országszerte összesen 4065 férőhelyet tekint kihasználatlannak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), ugyanakkor 833 új ágyat is kapnának a kórházak; az OEP elemzése szerint Észak- és Dél-Alföldön a férőhelycsökkentés meghaladná a 10 százalékot - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.
2009.11.02. Hírek

A napi ritmus felborulása az agyra és a testre is hatással van

Egy új tanulmány szerint a nappal-éjszaka ciklus megzavarása súlygyarapodáshoz, lobbanékonysághoz, lassabb gondolkodáshoz és más élettani és magatartásbeli problémákhoz vezet egerekben. Hasonlókat figyeltek meg több műszakban dolgozó embereknél vagy időzónákon keresztüli utazásokat követően.
2009.10.30. Hírek