hírek

Új vírus - Az országos tiszti főorvos is jogi lépéseket tett

Az egészségügyi miniszter után jogi lépéseket tett az országos tiszti főorvos is, mert a sajtóban több olyan hír jelent meg, amely hazugsággal vádolja az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) felső vezetését; Falus Ferenc ezt maga közölte az MTI-vel hétfőn.
2009.10.27. Hírek

Javasolt a Cervarix vakcina rutin alkalmazása

A GlaxoSmithKline gyógyszergyártó társaság szerdán bejelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a Betegség Felügyeleti és Megelőzi Központ tanácsadó testülete javasolja a Cervarix nevű készítmény rutin alkalmazását a HPV 16 és 18 típusok által okozott cervix carcinoma prevenciójára a lányok és fiatal nők esetében.
2009.10.26. Hírek

Immár 80 éve szívügye a kardiológia

Bensőséges hangulatú ünnepségen köszöntötték 80. születésnapján Dr. Szabó Zoltánt, aki Magyarország első szív-transzplantációját végezte. A rendezvényen kollégái, barátai mellett Székely Tamás egészségügyi miniszter is részt vett.
2009.10.23. Hírek

Minden ötödik csecsemő a vakcinálás hiánya miatt veszti életét

Rekordszámban oltották be tavaly a csecsemőket: világszerte 106 millióan kapták meg az életüket veszélyeztető kórok elleni védőoltásokat, ám a kicsik közel ötöde továbbra sem kapja meg a kellő védettséget - jelentették be szerdán az illetékes nemzetközi egészségügyi szervezetek.
2009.10.22. Hírek

Nem ajánlatos a Gardasil rutinszerű használata

Az USA Betegség Felügyeleti és Megelőzési Központ (CDC) tanácsadó testülete szerdán amellett érvelt, hogy a Merck & Co. gyógyszergyártó Gardasil nevű készítmény rutinszerű használata nem javallt a 9 és 26 év közötti fiúk és férfiak esetében a genitális szemölcsök kezelésére.
2009.10.22. Hírek

Votrient: A vesesejtes carcinoma kezelésére

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Felügyelet (FDA) engedélyezte a GlaxoSmithKline Votrient (pazopanib) nevű készítményének használatát az előrehaladott állapotban lévő vesesejtes carcinoma kezelésére.
2009.10.21. Hírek