hírek

26 %-os növekedés a Pfizer harmadik negyedévi profitjában

A Pfizer gyógyszergyártó óriás kedden bejelentette, hogy harmadik negyedévi profitja 26 %-kal, 2,9 milliárd USD-ra növekedett az előző év azonos időszakához képest, míg teljes negyedévi bevétele 3 %-kal, 11,6 milliárd USD-ra csökkent a kedvezőtlen valutaárfolyam alakulás miatt.
2009.10.21. Hírek

Nem hatékony az NIC002 nikotin elleni vakcina

A Novartis partnervállalata, a Cytos Biotechnology bejelentette, hogy a NIC002 nikotin elleni vakcinája a fázis II tanulmány szerint nem mutatott jelentős eredményt a dohányzásról való leszokásban.
2009.10.20. Hírek

ISZK: Alkalmatlan az állapotos nők és kisgyermekek oltására a vakcina

A Magyar Infektológiai Szakmai Kollégium véleménye szerint a kormányzat által más megelőző és gyógyító tevékenységek rovására is promotált vakcina nem alkalmas a kiemelt rizikócsoportok állapotos nők, és kisgyermekek oltására. Ezért a szervezet közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a vakcina körül kialakult helyzetben fontos lenne a gyártó cégnek az EMEA-nál - az EU törzskönyvezési hatóságánál is engedélyeztetni az oltóanyagot.
2009.10.20. Hírek

Új gyógyszert dob a piacra az AstraZeneca

Az AstraZeneca bejelentette, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Felügyelet (FDA) jóváhagyta a Crestor (rosuvastatin) használatát azon, 10 és 17 év közötti páciensek kezelésére, akik a familiaris hyperkoleszterinaemia heterozigóta formájában szenvednek.
2009.10.19. Hírek

Engedélyezte a Gardasil használatát az FDA

A Merk & Co. gyógyszergyártó társaság közölte, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Felügyelet (FDA) jóváhagyta a Gardasil használatát a 9 és 26 év közötti fiúknál és férfiaknál a HPV 6 és 11 vírusok által okozott genitális szemölcsök kezelésére.
2009.10.19. Hírek

Cervarix: Várhatóan még idén az USA és Japán piacaira kerül

A GlaxoSmithkline gyógyszergyártó társaság bejelentette, hogy az amerikai Élelmiszer – és Gyógyszerügyi Felügyelet (FDA) engedélyezte Cervarix nevű vakcinájának alkalmazását a méhnyakrák kezelésére. A készítményt várhatóan 2009 végén kezdik el forgalmazni az Egyesült Államok piacain.
2009.10.19. Hírek

Nagy lehetőség előtt az Acorda

Az Acorda Therapeutics vállalat részvényei több mint 52 %-kal növekedtek csütörtökön, miután az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Felügyelet (FDA) tanácsadó testülete amellett szavazott, hogy az FDA engedélyezze az Amaya (fampridine-SR) nevű készítmény használatát a sclerosis multiplex betegségben szenvedők esetében a járás fejlesztésére.
2009.10.16. Hírek