hírek

Két dózisban lehet hatékony a sanofi H1N1-vakcinája a kisgyerekeknél

A sanofi-aventis gyógyszergyártó társaság H1N1-elleni vakcinájának vizsgálatából származó adatok szerint a védőoltás egy dózisa is megvédheti a 3 hónapos és 9 év közötti gyerekek nagy részét az új influenzától. A gyógyszergyártó azonban azt is elmondta, hogy a vizsgálatok szerint két dózis javallt az optimális védelem eléréséhez ebben a korcsoportban.
2009.10.15. Hírek

Tulajdonosváltások három laborcégnél

Megvásárolta az ÁNTSZ Labor Kft. 75 százalékát a Nyíri Viktor tulajdonában levő NV Vagyonkezelő Kft., a 25 százalékot pedig dr. Péterfy Ferenc szerezte meg. Ezzel párhuzamosan az NV Vagyonkezelő Kft. eladta a GenoID Kft. 25 százalékát a Diagnosticum Zrt.-nek - közölte az NV Vagyonkezelő az MTI-vel.
2009.10.15. Hírek

Hatékony az Amaya az FDA tanácsadó testülete szerint

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Felügyelet (FDA) tanácsadó testületének tagjai szerdán 12:1 arányban amellett voksoltak, hogy az Acorda Therapeutics vállalat Amaya nevű készítménye hatékony a sclerosis multiplex betegségben szenvedők esetében a járás fejlesztésére.
2009.10.15. Hírek

Licenc megállapodást kötött a Pfizer és a Mylan

A Pfizer gyógyszergyártó társaság szerdán bejelentette, hogy licenc megállapodást kötött a Mylan gyógyszergyártóval. Az egyezmény értelmében a Mylan jogosulttá válik arra, hogy 2011 első negyedévében az Egyesült Államok piacaira bevezesse a Vfend (voriconazole) nevű készítmény tabletta formájának generikus változatát.
2009.10.15. Hírek

Visszavonja a GSK az egyik gyógyszerére vonatkozó engedélyezési kérelmét

A GlaxoSmithKline (GSK) gyógyszergyártó társaság úgy döntött, visszavonja a Zunrisa (casopitant) nevű gyógyszerére vonatkozó engedélyezési kérelmét az Európai Unióban – jelentette be kedden az Európai Gyógyszerügynökség (EMEA). A készítmény a műtéti beavatkozások, valamint a kemoterápiás kezelés után fellépő hányinger és hányás kezelésére szolgál.
2009.10.14. Hírek

Trombolízis-kezelés a balassagyarmati kórházban

Nógrádban korábban egyetlen trombolízis-kezelés sem történt, augusztustól viszont már hat ilyen vérrögoldó beavatkozást végeztek el a balassagyarmati kórházban a harmadik leggyakoribb halálok, a stroke (agyi katasztrófa) ellen - tájékoztatta az MTI-t kedden Óváry Csaba neurológus főorvos, orvosigazgató.
2009.10.14. Hírek

Magyarországi önkéntes orvosok Erdélyben

Szakorvosokból, egészségügyi szakemberekből álló magyarországi önkéntes csoport végez szűrővizsgálatokat a romániai Hargita, Maros és Bákó megye kilenc településének kórházaiban, iskoláiban, óvodáiban, ahol szükség esetén gyógykezelésben is részesítik a rászoruló gyermekeket.
2009.10.14. Hírek