hírek

Felvásárolta egy skizofrénia elleni tabletta forgalmazási jogát a Novartis

A Novartis gyógyszergyártó társaság bejelentette, hogy megállapodást kötött a Vanda Pharmaceuticals társasággal, melynek értelmében a Novartis megszerezte a Fanapt (iloperidone) nevű készítmény Egyesült Államokban és Kanadában történő forgalmazási jogát. A gyógyszer a skizofréniában szenvedő felnőtt betegek kezelésére szolgál.
2009.10.14. Hírek

Hatékony lehet az Avodart és a Flomax kombinációban történő alkalmazása a prosztata megnagyobbodás kezelésében

A European Urology folyóiratban megjelent 4 évig tartó tanulmány eredményei szerint a GlaxoSmithKline (GSK) Avodart (dutasteride), valamint a Boehringer Ingelheim és az Astellas gyógyszergyártók Flomax (tamsulosin) nevű készítményének kombinációban történő alkalmazása csökkentette a jóindulatú prosztata hyperplasiában (BPH) szenvedő férfiak esetében a komplikációk fellépésének kockázatát.
2009.10.13. Hírek

Két termékét értékesíti a Solvay a Sinclair Pharma társaságnak

A Sinclair Pharma társaság hétfőn bejelentette, hogy 17, 5 millió € (25,9 millió USD) értékben megvásárolta a Solvay Flammazine (silver sulfadiazine) és Flammacerium (silver sulfadiazine/cerium) nevű készítményeinek értékesítési és az egész világra kiterjedő forgalmazási jogát.
2009.10.13. Hírek

OGY - Kórházfinanszírozás: jövőre 38 milliárd forintos plusz

A kormány és a kórházak között a múlt héten létrejött megállapodás értelmében jövőre 38 milliárd forinttal több forráshoz juthat a kórházi szakellátás - ezt a módosító indítványt fogadta el hétfői ülésén és nyújtotta be a 2010-es költségvetés tervezetéhez a parlament egészségügyi bizottsága.
2009.10.13. Hírek

A koleszterincsökkentés érműtétek után is javítja az eredményeket

Emelkedett vérkoleszterinszint esetén annak leszorítása gyógyszerek segítségével jelentősen csökkenti a szívinfarktus kockázatát, de kedvezően befolyásolja az érműtétre kerülő betegek gyógyulását is. Holland kutatók új vizsgálatának eredményeit a világ elsőszámú orvosi folyóirata, a New England of Medicine közölte.
2009.10.12. Hírek

Növekszik a világ gyógyszerpiaca

Jövőre 4-6 százalékkal bővülhet a világ gyógyszerpiaca az amerikai IMS Health szakmai szervezet szerint. Elsősorban az amerikai gazdaság élénkülésének köszönhetően az értékesítés jövőre elérheti a 825 milliárd dollárt, 2013-ban a 975 milliárdot.
2009.10.12. Hírek