hírek

Kedden ismét tárgyalnak a kórházak pluszpénzéről

Kedden ismét tárgyal a kórházi szakmai szervezetek vezetőivel a gyógyintézeteknek juttatandó pluszforrásokról az egészségügyi minisztérium vezetése; a megbeszélésen várhatóan részt vesz Oszkó Péter pénzügyminiszter is.
2009.09.29. Hírek

Korszerűsítések a győri Petz Aladár kórházban adományból

Két kórtermet alakítottak ki a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gasztroenterológiai osztályán a Vill-Korr Hungária Kft. adományából. A társaság hasonló támogatást nyújtott az elmúlt másfél évben a kórház kardiológiai, hematológiai és szülészeti osztályának - mondta a hétfői átadáson Varga Gábor, az intézmény főigazgató-főorvosa.
2009.09.29. Hírek

Energiatakarékossági beruházás a Bethesda kórházban

Megkezdődhet a Bethesda Gyermekkórház környezetvédelmi és energiatakarékossági beruházása, miután a végrehajtási szerződést aláírta a Bethesda Kórház Alapítványa - közölte a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. hétfőn az MTI-vel.
2009.09.29. Hírek

Pozitív vélemény a Multaq nevű gyógyszerről

A sanofi-aventis bejelentette, hogy az Európai Gyógyszer Ügynökség (EMEA) pozitívan véleményezte a Multaq (dronedarone) nevű készítmény forgalomba hozatali engedélyezésére vonatkozó kérelmét. A gyógyszer a pitvarfibrillációban szenvedő betegek kezelésére szolgál.
2009.09.28. Hírek

Kórházak - Egyelőre nincs egyezség, a tárgyalásokat folytatják

Egyelőre nincs megegyezés abban a vitában, mennyi pluszforrást kapjanak a kórházak talpon maradásukért; a szakmai szervezetek 25,5 milliárd forintot kérnek, az egészségügyi tárca 4,5 milliárdot ajánl. Az eredménytelen tárgyalások nyomán elhalasztották az októbertől tervezett bázisfinanszírozást. Az egyeztetést kedden folytatják.
2009.09.28. Hírek

Diszfunkcionalitások a magyar egészségügyben

Jelen cikk a III. IME-META konferencián elhangzott előadás tézisszerűen feldolgozott anyaga. Célja az egészségügyi rendszer jelen problémáinak azonosítása, hiszen csak ezek bemutatása lehet az alapja a rendszer átalakításának.
2009.09.25. Hírek

A vitaminszerű anyagok és a Parkinson-kór

A Rush Egyetem Orvosi kara egy, az Egyesült Államokban és Kanadában történő klinikai vizsgálatban vesz részt, mely melyben vitaminszerű anyagok magas dózisának hatásait vizsgálják a Parkinson-kór lefolyására. A Parkinson-kór egy neurodegeneratív betegség, mely világszerte több millió embert érint.
2009.09.25. Hírek