hírek

A fogyás jót tesz a veséknek

A fogyás előnyös a veséknek az elhízott vesebeteg emberekben – derült ki a Clinical Journal of the American Society Nephrology (CJASN) című lapban megjelent kutatásból.
2009.09.25. Hírek

Beszéd és evés manduladaganat után

Egy új vizsgálat igazolta, hogy egy új szájpad-rekonstrukciós sebészeti eljárások segítségével javítható, sőt akár vissza is állítható a garatmandula rákos betegségében szenvedők műtét utáni beszéd- és evési készsége.
2009.09.25. Hírek

Korszerű egészségházat kap Csorna uniós támogatással

Korszerű egészségházat létesítenek Csornán uniós támogatással; a fejlesztés eredményeként az egészségügyi ellátás eddig szétszórtan elhelyezkedő ágazatai egy helyre kerülnek - mondta Turi György polgármester csütörtökön sajtótájékoztatón a városban.
2009.09.25. Hírek

Zöld zászló és zöld szalag a kórházakban

Zöld zászlót tettek ki a magyarországi kórházak többségében csütörtökön, a dolgozók pedig ruhájukra zöld szalagot tűztek; első lépésként ezzel hívják fel a figyelmet az intézmények pénzhiányára.
2009.09.25. Hírek

A bevételkiesést már nem tudják ellensúlyozni a nógrádi megyei kórházban

Mintegy 80 millió forinttal kapott kevesebb finanszírozást júliusban és augusztusban a salgótarjáni Szent Lázár Kórház, ezt a kiesést már nem tudják ellensúlyozni a takarékossági intézkedések - tartalmazza a megyei kórház főigazgatójának előterjesztése, amelyről csütörtökön tárgyalt a fenntartó Nógrád megyei önkormányzat.
2009.09.25. Hírek

Nem felelt meg az Avastin a fázis II tanulmány elsődleges végpontjának

A Roche gyógyszergyártó vállalat tegnap közölte, hogy egy fázis II tanulmány eredményei szerint az Avastin (bevacizumab) és a kemoterápia kombinációban történő alkalmazása során 22 %-kal csökkent a melanomában szenvedő pácienseknél a betegség előrehaladásának kockázata, összehasonlítva azokkal, aki csupán kemoterápiát kaptak.
2009.09.24. Hírek

Gardasilt adományoz a Merck a fejlődő országoknak

A Merck & Co. és a Qiagen tegnap bejelentette, hogy együttműködnek egy új globális program létrehozásában, melynek segítségével a Gardasil nevű készítményt és a HPV-szűrést kiterjesztik a fejlődő országokban is.
2009.09.24. Hírek

Ki kezébe kerül a Solvay gyógyszerészeti egysége?

A Wall Street Journal szerdán közölte, hogy az Abbott gyógyszergyártó ajánlatott tett a Solvay gyógyszerészeti divíziójának megszerzésére. Az ajánlat összegéről nem szolgáltatott információt a szaklap. Források szerint azonban az UCB is fontolóra vette az ajánlattételt.
2009.09.24. Hírek

Újabb finanszírozási fordulat

Október elsejével megváltozik a fekvőbeteg és a járó beteg szakellátás finanszírozása. A régi időkből ismert bázisfinanszírozás tér vissza. Hogy ez mit fog jelenteni, még senki sem tudja igazán.
2009.09.24. Hírek