hírek

Tovább csökken a Tolna megyei kórház finanszírozása

A bázisfinanszírozás bevezetésével az eddiginél is nehezebb helyzetbe kerülhet a Tolna megyei kórház, amely a főigazgató közlése szerint 130-150 millió forinttal kapna kevesebbet októbertől. A megyei közgyűlés pénteken úgy döntött, hogy 300 millió forintos hitelt vesz fel az intézmény fenntartásához.
2009.09.18. Hírek

A súlycsökkentés javítja a vesefunkciót

A diétával, mozgással vagy műtéttel elért súlycsökkenés a veseproblémákkal élő elhízott embereket védi veseműködésük további romlásától - állapították meg amerikai kutatók.
2009.09.18. Hírek

Harminc évet öregíthet a krónikus fájdalom

A krónikus fájdalommal élő emberek általános fizikai képességei a náluk több évtizeddel idősebb egészségesekéhez hasonlóak - közölték szerdán megjelent tanulmányukban amerikai kutatók.
2009.09.17. Hírek

A FAKOOSZ szolidaritást vállal a Magyar Kórházszövetséggel

A FAKOOSZ Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének (FAKOOSZ) elnöksége teljes szolidaritásáról biztosítja a Magyar Kórházszövetség tervezett figyelemfelhívó és tiltakozó demonstrációját az "egészségügy-ellenes kormányzati intézkedés, az egészségügy eddig is elégtelen finanszírozása csökkentése miatt" - közölte Szász István, a szervezet elnöke csütörtökön az MTI-vel.
2009.09.17. Hírek

EüM: nem vonnak el négy milliárd forintot a somogyi kórházaktól

Az Egészségügyi Minisztérium (EüM) határozottan visszautasítja Gelencsér Attila Somogy megyei közgyűlési elnök szerdai kijelentését, amely szerint a négy somogyi kórháztól másfél milliárd forintot vont el a kormány az áprilisban bevezetett finanszírozási technikával - közölte a tárca szerdán az MTI-vel.
2009.09.17. Hírek