hírek

Az EüM szerint megdöbbentő a kórházi szakmai szervezetek állásfoglalása

Az Egészségügyi Minisztérium (EüM) megdöbbentőnek tartja a kórházi szakmai szervezetek közös állásfoglalását, amelyben jogszerűtlennek és végrehajthatatlannak nevezték azt a finanszírozási rendelettervezet, amely megváltoztatná a finanszírozási rendet, továbbá csökkentené a fekvő- és a járóbetegeket fogadó intézmények forrásait - közölte a tárca szerdán az MTI-vel.
2009.09.17. Hírek

Részletek a Baxter ötéves tervéből

A Baxter gyógyszergyártó egy szerdán tartott befektetési konferencián közölte, hogy hosszú távú pénzügyi célkitűzése részeként növelni kívánja értékesítési volumenét.
2009.09.17. Hírek

A BMS kiterjeszti az értékesítést Ázsiára

A Bristol-Myers Squibb (BMS) gyógyszergyártó társaság közölte, hogy a Taisho gyógyszergyárral kötött megállapodása értelmében gyógyszerészeti és vény nélkül kapható termékeket értékesít Ázsiába, kivéve Kínát és Japánt.
2009.09.17. Hírek

Isentress: HIV-fertőzés ellen

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Merck & Co. Isentress (raltegravir) nevű készítményének kiterjesztett használatát a HIV-vírus kezelésére, beleértve a naív betegeket is.
2009.09.16. Hírek

Félmilliárd forintos egészségügyi beruházás indul Bácsalmáson

Az Európai Unió támogatásával, több mint félmilliárd forintos beruházás eredményeképpen emeltszintű kistérségi szakrendelőt alakítanak ki Bácsalmáson, a létesítmény 2011 őszére készül el. A Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében meghirdetett Dél-Alföldi Operatív Program nyertes pályázatát kedden ismertették a városban.
2009.09.16. Hírek

Többmilliárdos elvonás a kórházaktól

Fél év alatt mintegy 6 milliárd forint bevételtől esnek el a kórházak, ugyanis a Magyar Államkincstár júliustól nem folyósítja a szakdolgozóknak és orvosoknak járó havi 15 ezer forintos illetménykiegészítést, amelyből pótolták a már tavaly megszüntetett 13. havi bért.
2009.09.16. Hírek

Négy H1N1 elleni vakcina használatát engedélyezte az FDA

Az amerikai Egészségügyi és Humán Szolgáltatási miniszter, Kathleen Sebelius kedden bejelentette, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Felügyelet (FDA) négy H1N1 elleni vakina használatát engedélyezte, melyeket a Sanofi Pasteur, a Novartis, a CSL és az AstraZeneca állít elő.
2009.09.16. Hírek

Estek az Alexza részvényei

Az Alexza Pharmaceuticals részvényei 16 %-kal estek hétfőn, miután a társaság közzétette Staccato loxapine nevű készítményének fázis III tanulmányból származó eredményeit. A gyógyszer a migrénben szenvedő páciensek kezelésére szolgál.
2009.09.15. Hírek

Csökkent a Teva részvényeinek ára

A Teva részvényei 3.8 %-kal estek hétfőn, miután a Mylan gyógyszergyár bejelentette, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Felügyelet (FDA) jóváhagyta kérelmét a Teva sclerosis multiplex kezelésére szolgáló Copaxone (glatiramer acetate) nevű készítmény generikus változatának forgalmazására vonatkozóan.
2009.09.15. Hírek

Mellrák: nemzetközi konferencia az új kezelésekről

Nemzetközi tudományos tanácskozást szerveznek Szegeden, ahol a ma elérhető legkorszerűbb kezelések és kutatási tervek is napirendre kerülnek. A Szegedi Tudományegyetem emlőbetegségekkel foglalkozó munkacsoportja 2009. szeptember 17-19. között immáron harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Emlőrák Szimpóziumot, amelynek idei kiemelt témája lesz a korai emlőrákok orvosi ellátása, ám sok előadás foglalkozik az előrehaladott daganatok ellátásával is.
2009.09.15. Hírek