hírek

Tovább él, aki szereti a zöld teát

A naponta hét csésze zöld teát vagy akár annál is többet elfogyasztó, idős emberek általában tovább élnek, mint azok, akik nem szeretnek teázni - állapították meg japán kutatók. Vizsgálatukat a nemzetközi szakfolyóirat, az Annals of Epidemiology legújabb száma közölte.
2009.09.15. Hírek

Globális méregtelenítés baktériummal!

Az aberdeeni Robert Gordon Egyetem kutatói olyan baktériumtörzseket azonosítottak, amelyek képesek az ivóvízben megtelepedő kék-algák által kibocsátott mérgező anyagok semlegesítésére.
2009.09.14. Hírek

A daganatok okozta fájdalom pusztító hatásai

Nagy felmérést végeztek európai betegek körében a daganatos áttörő fájdalom mindennapi életre gyakorolt pusztító hatásairól. Az európai tanulmány első eredményeit a Nemzetközi Fájdalomtársaság Európai Szervezetének ( EFIC) 6. kongresszusán mutatták be.
2009.09.14. Hírek

Az FDA több adatot kér a Yondelis engedélyezéséhez

A Johnson & Johnson és a Zeltia csütörtökön bejelentette, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Felügyelet (FDA) elküldte teljes válaszlevelét a Yondelis (trabectedin) engedélykérelmezésével kapcsolatban. A készítmény a Johnson & Johnson Doxil (doxorubicin) nevű gyógyszerével együttesen alkalmazva a petefészek tumor kezelésére szolgál.
2009.09.11. Hírek

Év végére 870 milliós hiányra számít a Zala Megyei Kórház

A finanszírozási rendszer változásai miatt várhatóan 870 millió forinttal kevesebb bevételre számít az egészségügyi kasszából a Zala Megyei Kórház, amelynek fenntartója, a megyei közgyűlés számára jelenleg ez a legnagyobb probléma - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a zalai közgyűlés elnöke.
2009.09.11. Hírek