hírek

Milliárd forintos fejlesztések a Békés megyei kórházban

Helikopter leszállóhelyet építene a Békés Megyei Önkormányzat a fenntartásában működő Pándy Kálmán kórházban a sürgősségi osztály korszerűsítésére benyújtott pályázatának keretein belül; ha erre nem kap támogatást, akkor saját erőből is kiépíti a pályát - közölte az MTI-vel az önkormányzat elnöke.
2009.09.11. Hírek

A Cervarix engedélyezése mellett voksolt az FDA tanácsadó testülete

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Felügyelet (FDA) szerdán egyhangúan megszavazta a GlaxoSmithKline gyógyszergyártó Cervarix nevű készítményének hatékonyságát és biztonságosságát a HPV 16 és 18 vírusok által okozott méhnyakrák kezelésére a lányok és fiatal nők esetében.
2009.09.10. Hírek

Gardasil vakcina: A genitális szemölcsök kezelésére

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Felügyelet (FDA) tanácsadó testülete szerdán a Merck & Co. gyógyszergyártó Gardasil nevű készítményének ajánlása mellett voksolt a HPV 6 és 11 vírusok által okozott genitális szemölcsök megelőzésére a 9 és 26 év közötti páciensek esetében.
2009.09.10. Hírek

Áttörés a cukorbetegség kezelésében?

A közelmúltban azonosítottak egy olyan gént, mely szabályozza a test inzulin hormonra adott válaszát – ez áttörést jelenthet a cukorbetegség elleni harcban. A tudósok szerint a gén inzulinrezisztenciát okoz, ami a 2-es típusú cukorbetegség fő kiváltó oka.
2009.09.09. Hírek

Abbott: "Legjobb hely karrierépítésre"

A BusinessWeek magazin immár negyedik alkalommal sorolta az Abbott gyógyszergyártó társaságot az „50 legjobb hely a karrierépítésre” címet elnyerő vállalatok közé. A lista azokat a társaságokat emeli ki, amelyek a legkiválóbb lehetőségeket nyújtják a munkavállalóknak. Az Abbott idén a rangsor 13. helyét foglalja el.
2009.09.09. Hírek

Új influenza – Megmutatta a vírus, mire képes

A csepeli iskolában történt tömeges H1N1 fertőzés is bizonyítja, hogy tényleg szükség lesz a lakosság 40–60 százalékának beoltására a vírus terjedésének lassítása érdekében – mondta az MTI-nek hétfőn Tamás Ferenc pilisvörösvári háziorvos, aki augusztus 14-től kezdődően elsőként oltott be több mint 200 önkéntest az Omninvest által gyártott új vakcinával.
2009.09.09. Hírek

Különleges mentőautót kaptak a dél-dunántúli mentők

Rendkívüli helyzetekben bevethető különleges mentőautót, úgynevezett tömeges baleseti egységet kapott a Dél-dunántúli Regionális Mentőszervezet az Országos Mentőszolgálattól a napokban - közölte a szervezet vezető mentőtisztje az MTI-vel hétfőn.
2009.09.09. Hírek

Negyedmilliós adomány a nyíregyházi kórháznak

Több mint 250 ezer forintos pénzbeli adományban részesült a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház a Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. jóvoltából. Az összeget diagnosztikai műszer beszerzésére fordítja majd a szabolcsi kórház.
2009.09.09. Hírek

Japánban növelik a Tamiflu-készletet

A Chugai gyógyszergyártó vállalat hétfőn bejelentette, hogy 12 millió kezelésre elegendő Tamiflu (oseltamivir) szállítmánnyal tervezi bővíteni eddigi készletét Japánban. A gyógyszergyártó a készítményeket – melyeket a Roche gyógyszergyártótól importál – az egészségügyi intézmények között kívánja szétosztani.
2009.09.08. Hírek

Újabb módszerek az Alzheimer-kór kezelésére?

A Nature Genetics című folyóiratban megjelenő két tanulmány eredményei szerint a kutatók 3 új, az Alzheimer-kórhoz kapcsolódó gént azonosítottak. Az új gének egyben új módszereket és lehetőségeket jelentenek a betegség elleni küzdelemben.
2009.09.08. Hírek