hírek

Motoros mentőszolgálat Tiszaújváros térségében

Életmentő felszereléssel ellátott nagy teljesítményű motorkerékpárt adományozott az Országos Mentőszolgálatnak (OMSZ) hétfőn az Erste Leasing cégcsoport; a jármű tiszaújvárosi székhellyel főként az M3-as, M35-ös és M30-as autópályákon teljesít szolgálatot.
2009.09.08. Hírek

Roche: 13 Tamiflu-rezisztens esetet rögzítettek

A Roche gyógyszergyártó társaság hétfőn bejelentette, hogy a H1N1-influenza során 13 Tamiflu (oseltamivir)-rezisztens esetet rögzítettek. A társaság szerint a rezisztencia megjelenése valószínűsíthető az új influenza során, ugyanis ez a szezonális influenza folyamán is előfordul.
2009.09.08. Hírek

A nyelőcsőrák minimál invazív kezelése hatékony

A nyelőcsőrák korai stádiumai ugyanolyan hatékonyan kezelhetőek a kevésbé invazív, szerv-megtartó endoszkópos terápiával, mint a nyelőcső összetett sebészeti eltávolításával – derül ki a Mayo Klinika kutatói által, a Gastroenterology című lapban megjelent cikkből.
2009.09.08. Hírek

Újabb remény a H1N1 kezelésére

Egy új vizsgálat szerint egy H1N1-influenzában szenvedő nő – akinél a standard kezelési módok nem használtak – javulást mutatott, miután a GlaxoSmithKline (GSK) Relenza (zanamivir) nevű készítményének intravénás formájával kezelték – jelent meg a The Lancet orvosi folyóirat egyik esettanulmányában.
2009.09.07. Hírek

Az FDA engedélyezte a Zevalin kiterjesztett használatát

A Spectrum gyógyszergyár bejelentette, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Felügyelet (FDA) engedélyezte Zevalin (ibritumomab) nevű készítményének kiterjesztett használatát azon, a korábban nem kezelt follicularis non-Hodgkin limfómában (NHL) szenvedő betegek számára, akik az elsődleges kemoterápiát követően részleges vagy teljes remissziót értek el.
2009.09.07. Hírek

Borünnep Budafok-Tétényben

Immár 20. alkalommal rendezik meg a hét végén a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált - olvasható az Önkormányzati Sajtószolgálat honlapján.
2009.09.04. Hírek

Az áramkimaradás után ismét működik a Zala Megyei Kórház

Csütörtök reggeltől ismét teljes körűen működik Zalaegerszegen a megyei kórház, ahol szerdán több mint 11 órás áramkimaradás volt - közölte csütörtökön az MTI-vel az intézmény főigazgatója. A délutáni sajtótájékoztatón elhangzott: a mentők tíz beteget szállítottak más intézménybe a városból. A műszaki hibát feltehetően a főkapcsoló nem megfelelően meghúzott csavarjai okozták.
2009.09.04. Hírek