hírek

Áram nélkül a Zala Megyei Kórház

A főkapcsoló meghibásodása miatt órákig szünetelt az áramszolgáltatás a Zala Megyei Kórházban Zalaegerszegen; a műtéteket törölték, a rendelőintézetben szünetelt betegellátás, a számítógépek nem működtek - tájékoztatta Havlik Károly főmérnök a helyszínen az MTI-t.
2009.09.03. Hírek

Több adat szükséges a Flutiform engedélyezéséhez

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Felügyelet megerősítette, hogy további klinikai vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy több adat szülessen a fejlesztés alatt álló asztma elleni gyógyszer, a Flutiform (fluticasone/formoterol) dózisának meghatározásához – jelentette be kedden a SkyePharma társaság.
2009.09.02. Hírek

Gyors H1N1-vakcina terv kidolgozása szükséges Kanadában

A Canadian Medical Association Journal (CMAJ) című folyóirat szerint Kanadának sürgősen meg kell változtatnia a H1N1-vakcinával kapcsolatos politikáját, hogy felgyorsítsa a magas kockázati kategóriába sorolt betegek – állapotos nők, gyerekek és fiatalok, krónikus betegségben szenvedők - védőoltásokhoz történő hozzáférését.
2009.09.01. Hírek

A naponta szedett aszpirin többet árt, mint használ

Azok az egészséges emberek, akik naponta egy tabletta aszpirinnel próbálják elejét venni a szívinfarktusnak, inkább árthatnak egészségüknek, semmint használnak - derült ki brit tudósok frissen közölt tanulmányából.
2009.09.01. Hírek

A Crestor csökkenti a szívroham és a stroke kialakulásának kockázatát

Egy tanulmány adatai szerint azon 70 éves, vagy annál idősebb páciensek nagy részénél, akiknek alacsony vagy normál értékű az LDL-koleszterin-szintje, és az AstraZeneca gyógyszergyár Crestor (rosuvastatin) nevű gyógyszerét szedték, 39 %-kal csökkent a legjellemzőbb szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata, szemben azokkal, akik placebot kaptak – jelentette be a gyógyszergyártó hétfőn.
2009.09.01. Hírek