hírek

A kígyók hőlátó képessége segítheti a retina gyógyítását

A kígyók hőlátó képessége segíthet a retina gyógyításában, a mechanizmus felhasználásával akár a látás is visszanyerhető – derül ki a június 5-i Science-ben publikált tanulmányból. A világ egyik vezető tudományos lapjában megjelenő kutatáshoz a Semmelweis Egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetének Retina Laboratóriuma egy humán retina-modell kidolgozásával és az ehhez kapcsolódó jelentős tudástranszferrel járult hozzá.
2020.06.08. Hírek

Healzz2, a gyors és egyszerű megoldás az ESSZT csatlakozásra!

A Healzz2 akár huszonnégy órán belül távolról bevezethető, majd használatba vehető szoftver magán egészségügyi szolgáltatók számára. Kényelmi funkció között megtaláljuk az online időpontfoglalást, az egészségügyi dokumentumok kezelését, az előjegyzési naptárat, az elektronikus labor kapcsolatot és számtalan más betegellátási funkciót, amely gyorsabbá és színvonalasabbá teszi a napi egészségügyi munka lebonyolítását. (x)
2020.06.06. Hírek

Vége van a járványnak. Vége van a járványnak?

Dr. Ternák Gábor professzor, egyetemi tanár, volt országos infektológus szakfőorvos, a trópusi betegségek szakértője egy hónapja adott interjút a PestiSrácoknak arról, hogy miként látja a járvány addigi lefolyását és szerinte mi várható a továbbiakban.
2020.05.21. Hírek

Az egészségügy leállítása több kárt okozott, mint a járvány

Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos szerint az egészségügyi ellátórendszer teljes leállítása több kárt okozott, mint maga a koronavírus-járvány. Úgy vélte, a kórházak túl gyors és túl nagy mértékű kiürítése abszolút indokolatlan volt. Arról is beszélt: szó sincs róla, hogy túl lenne a járványveszélyen az ország.
2020.05.21. Hírek

Önjáró robot segíti a koronavírus elleni védekezést a Semmelweis Egyetemen

A koronavírust is elpusztítja az az automata robot, amely a napokban került a Semmelweis Egyetemre és UVC fény kibocsátásával fertőtleníti környezetét. A robot az egyetem Orvosi Képalkotó Klinikájának tereit és vizsgálóhelyiségeit fertőtleníti folyamatosan, emellett részt vesz a teljes Külső Klinikai Tömb tisztán tartásában is.
2020.05.20. Hírek