hírek

Csoportos létszámleépítés a nyíregyházi kórházban

A működőképesség megőrzése érdekében csoportos létszámleépítést hajt végre a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban a fenntartó Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat; a gyógyintézményből 140 dolgozót bocsátanak el október elsejével.
2009.08.11. Hírek

Már kis mozgás is csökkenti a nők koleszterinjét

Azoknak a nőknek a "rossz" koleszterinszintje, akik hetenként akár csak egy órát gyalogolnak lendületes tempóban, lényegesen alacsonyabb, mint azoké, akik egyáltalán nem mozogtak. Egy biztató tudományos vizsgálat eredményét a Journal of Lipid Research augusztusi száma ismerteti.
2009.08.11. Hírek

Hányást okoz a Tamiflu a gyerekek esetében

A szezonális influenza kezelésére és megelőzésére szolgáló Tamiflu (oseltamivir) készítmény hatékonyságával foglalkozó tanulmány szerint, a gyógyszer mellékhatásokat okozhat gyerekek esetében.
2009.08.11. Hírek

Új gyógyszer a H1N1 influenza kezelésére

Klinikai vizsgálatok szerint egy jelenleg még kísérleti fejlesztés alatt álló új készítmény is ugyanolyan biztonságosnak és hatékonynak tűnt a sertésinfluenza kezelésére, mint a Tamiflu – számolt be a japán Daiichi Sankyo gyógyszergyártó vállalat.
2009.08.10. Hírek

Szeptemberre már használatra kész a H1N1 vakcina

Szeptemberre már használatra kész az első H1N1 influenza vakcina – számolt be Marie-Paule Kieny, a WHO (Egészségügyi Világszervezet) igazgatója. Kieny optimistán vélekedett a gyártási folyamat során előállított vakcina mennyiséggel kapcsolatban is.
2009.08.10. Hírek