hírek

Nem érdemes túlcsökkenteni a vérnyomást

A magas vérnyomásban szenvedő betegek vérnyomását értelemszerűen csökkenteni kell, azonban a Cochrane Könyvtár kutató szerint túlcsökkenteni sem érdemes a vérnyomást. A túl alacsony vérnyomás ugyanis már nem jelent egészségügyi előnyt a betegek számára.
2009.08.04. Hírek

A Roche újra kérelmezi az Actemra használatának engedélyezését

A Roche gyógyszergyártó vállalat bejelentette, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Felügyelet (FDA) elfogadta az Actemra (tocilizumab) nevű gyógyszerének használatára vonatkozó újból benyújtott engedélykérelmét. A készítmény a közepes vagy súlyos rheumatoid arthritisben (RA) szenvedő betegek kezelésére szolgál.
2009.08.04. Hírek

Borkarnevál és zenés estek augusztusban a cívisvárosban

A magyar borvidékek csaknem teljes választékát felvonultató Borkarneválra, majd a helyi művészek zenés produkcióit bemutató Városházi Zenés Estekre várja a magyar gasztronómia, illetve a könnyed élő zene iránt érdeklődő közönséget augusztus 7. és 13. között Debrecen.
2009.08.04. Hírek

Változások a gyógyászati segédeszközök rendszerében

Átalakítják a gyógyászati segédeszközök (gyse) támogatási rendszerét, de változás lesz az eszközök rendelhetőségében, jön a komplex szolgáltatási csomag, és kölcsönzésre is lesz lehetőség; a módosításokról Székely Tamás egészségügyi miniszter számolt be hétfőn, sajtótájékoztatón.
2009.08.04. Hírek

Új célpontot találtak a mellrák megállítására

A mellrák egyik legagresszívebb formája az emlőben lévő tejcsatornákat bélelő sejtekből indul ki, melyeket célba vehetnek a betegség elleni küzdelemben - írják ausztrál szakértők a Nature Medicine szaklap vasárnap megjelent számában.
2009.08.04. Hírek

Bor, mámor, bénye - bódémentes fesztivál

Tokaji borok, zempléni ízek, hagyományos kézműves mesterségek, gyerek-programok, meglepetés- és templomi kóruskoncertek fűszerezik a zempléni Erdőbénye idei fesztiválját, amely augusztus 15-én kezdődik.
2009.08.04. Hírek

A Nycomed felvásárolja a Sanofi-Aventis és a Zentiva helyi portfólióját

A Nycomed gyógyszergyártó társaság megegyezett a Sanofi-Aventis és Zentiva vállalatokkal, hogy 20 márkanévvel ellátott generikus terméket vásárol bizonyos közép- és kelet-európai országokban. A megállapodás jelentősen erősíti a Nycomed piaci pozícióját, különösen a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában.
2009.08.04. Hírek

Sem az ÁNTSZ-nek, sem az egészségügyi tárcának nincs nyomozati jogköre

Sem az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnak (ÁNTSZ), sem pedig az Egészségügyi Minisztériumnak nincs nyomozati jogköre - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter hétfőn tartott sajtótájékoztatóján, újságírói kérdésre válaszolva a múlt héten kirobbant őssejtüggyel kapcsolatban.
2009.08.03. Hírek

Növekedett az AstraZeneca második negyedévi bevétele

Az AstraZeneca gyógyszergyár 1.7 milliárd USD profitot realizált 2009 második negyedévében, mely 0.1 milliárd USD növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A növekedést a Crestor nevű gyógyszer értékesítéséből származó bevétele generálta.
2009.08.03. Hírek