hírek

A mozgás elsősorban a nők koleszterinszintjét csökkenti

Számos tanulmány kimutatta már, hogy a testmozgás javítja a vér koleszterinszintjét, ezáltal csökkenti a szív-érrendszeri betegségek kockázatát. Mindez a nőkre, közülük is az afrikai származásúakra érvényes leginkább – állítja egy nemrég lezárult nagyszabású felmérés.
2009.08.03. Hírek

Segíti a kék ételfesték a gerincvelő sérüléseinek gyógyulását?

Az üdítőkben és cukorkákban található kék ételfesték nagyon hasonló ahhoz a vegyülethez, amely egy új kutatás szerint nagyon ígéretesnek tűnik a gerincvelősérült betegek számára. A brilliant blue G nevű anyag a gerincvelő sérülésekor létrejövő gyulladáshoz vezető reakciók láncolatát gátolja, olvasható a Proceedings of the National Academy of Sciences folyóiratban közzétett cikkben.
2009.08.03. Hírek

Fekete teával csökkenthető a vércukorszint?

A fekete tea tartalmaz egy olyan összetevőt, amely a II-es típusú cukorbetegség kezelésére használt akarbóz és miglitol hatását utánozza, ebből a poliszacharidból a fekete teában jóval több található meg, mint a zöld teában. Kínában és Japánban a sencha teát a cukorbetegek terápiájában alkalmazzák.
2009.08.03. Hírek

Az egészségügyben a magán működtetők csak részben valósították meg kötelezettségeiket

A működésiforma-váltást végrehajtó, magán működtetésbe adott és a magántőke bevonással üzemelő kórházaknál a működtetők csak részben valósították meg szerződésben vállalt kötelezettségeiket - állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) pénteken közzétett jelentésében; a számvevők azt javasolják a kormánynak, dolgozzon ki olyan törvényi szabályozást, amely egyértelműen meghatározza a magánszektor szerepvállalását az ágazatban.
2009.08.03. Hírek

Jó félévet zárt a Boehringer Ingelheim

A Boehringer Ingelheim gyógyszergyártó társaság 2009 első félévi bevétele 8.3 %-os növekedést jelent helyi valutában számolva. A növekedés Euro-ban számolva +15.7 %, mely a pozitív árfolyam mozgás következménye.
2009.07.30. Hírek

Új pszichiátriai tömb a Heim Pál Gyermekkórház területén

Mintegy 280 millió forintos beruházásból új pszichiátriai tömböt hoznak létre a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház területén. Az épület csütörtöki bokrétaavató ünnepségén elhangzott: a gyermekellátási feladatokat a bezárt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Központtól (OPNI) vették át.
2009.07.30. Hírek