hírek

Miskolcon tekintette át a régió szakellátásának helyzetét az egészségügyi bizottság

Az Észak-magyarországi Régió, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megye szakellátásának helyzetéről, az ellátó intézmények finanszírozásáról tájékozódott kihelyezett ülésén az Országgyűlés egészségügyi bizottsága szerdán Miskolcon. Vojnik Mária, a szaktárca államtitkára az MTI-nek elmondta: az elmúlt négy év tendenciája szerint a Borsod megyei kórház bevétele folyamatosan emelkedett.
2009.06.26. Hírek

Lezajlott a Hajós-Bajai borvidéki borverseny - Az új bortörvény bevezetése

A nemrégiben lezajlott Hajós-Bajai borvidéki borversenyen 43 bortermelő 117 bora méretett meg. A szoros verseny kiemelkedő eredményeket hozott. Bán Ferenc borvidéki titkár, a verseny egyik bírája szerint, ma már a termelői borok is kiemelkedő minőségűek, nemcsak a csúcsborok, de még a bronzérmes borok is méltán erősítik a borvidék jó hírnevét.
2009.06.26. Hírek

Emelkedett az egyetemi klinikák finanszírozása

Emelkedett az egyetemi klinikák finanszírozása, az elmúlt év azonos időszakához képest 4,1 milliárd forinttal - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter szerdán az Egyetemi Klinikák Szövetségének előző napi közleményére reagálva az MTI-vel.
2009.06.26. Hírek

Jelentős anyagi segítséget nyújt a Gyermekrák Alapítvány a Vajdaságban megbetegedett rákos gyermekeknek

A Gyermekrák Alapítvány 12 éves működése alatt mindent megtett annak érdekében, hogy egy Magyarországon megbetegedett rákos gyermeknek ugyanolyan esélyei legyenek a gyógyulásra, mint nyugat-európai betegtársainak. Jelenleg 722 gyermek támogatásáról gondoskodunk, akik rendszeres, havi 5.000 Ft-os készpénztámogatást kapnak, valamint térítésmentesen biztosítjuk számukra a gyógyuláshoz nélkülözhetetlen, de az OEP által nem finanszírozott gyógyszereket, vitaminokat, táplálék-kiegészítőket, melynek értéke gyermekenként, havonta a 30.000 Ft-ot is meghaladhatja.
2009.06.23. Hírek