hírek

Ecettel a zsírlerakódás ellen

A közönséges étkezési ecet népi medicinában már régóta ismert egészségvédő, zsírraktározást gátló hatását igazolta egy friss japán tanulmány - olvasható a LiveScience című amerikai tudományos portálon (www.livescience.com).
2009.06.22. Hírek

Az ősz haj összefügg a rák elleni védelemmel

Az ősz haj kellemetlen lehet, ám - megismerve a folyamatot, amely létrehozza - a tudósok úgy vélik, védőhatást jelenthet a rák ellen - közölte a New Scientist című tudományos magazin (www.newscientist.com).
2009.06.22. Hírek

Telefonon toborozzák a véradókat Vasban

Telefonon toborozzák a véradókat Vas megyében, mert egyre kevesebb az olyan üzem, ahol véradásokat szervezhetnének - mondta el az MTI-nek hétfőn Poór László, a Magyar Vöröskereszt megyei titkára.
2009.06.22. Hírek

Hiányzó DNS-darab okozhatja a neuroblastomát

Az egyik kromoszómán lévő DNS-darabka hiányával állhat összefüggésben az, hogy melyik gyereknek van hajlama a neuroblastómára, a gyakran halállal végződő idegrendszeri rákra - közölték amerikai kutatók a Nature tudományos magazin friss számában.
2009.06.19. Hírek

A Debreceni Egyetem lenne a HospInvest trójai falova

Az Egri Kórházvédők Egyesülete szerint a Debreceni Egyetem (DE) válna a HospInvest "trójai falovává", ha az egyetem, illetve a Heves megyei és az egri önkormányzat által alakítandó gazdasági társaság működtetné a jövőben az egri kórházat - közölte az egyesület szóvivője csütörtökön az MTI-vel.
2009.06.19. Hírek

A praxisok csődjéhez vezetnek az adóváltoztatások

Az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége szerint az idei áfaváltozások és a jövő évre tervezett adóváltoztatások csődbe viszik a háziorvosi praxisokat - olvasható a szervezet elnöksége által az MTI-hez hétfőn eljuttatott állásfoglalásban.
2009.06.18. Hírek