hírek

Szigorítást sürget az acetaminophen ügyében az FDA

Még szigorúbbá akarja tenni az acetaminophen csomagolásán olvasható ajánlásokat az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyezési Hivatal (FDA), mivel a túladagolás és a májkárosodás kockázata még mindig túl magas a fájdalomcsillapító szedése esetén.
2009.06.04. Hírek

Utcára vonultak a dél-afrikai orvosok

A dél-afrikai orvosok tömegtüntetést szerveztek péntekre, hogy 50 százalékos béremelést követeljenek, valamint felszólítsák a kormányt, hogy avatkozzon be az állami kórházakban zajló válságba. A tüntetésre hetek óta tartó sztrájkőrség és egy múlt havi, az alulfizetettség és a gyógyszer- illetve eszközhiány miatti , valamint a 36 órás műszakok elleni illegális sztrájk után került sor.
2009.06.04. Hírek

Tovább csökken a daganatos betegségek előfordulása az Egyesült Államokban

Az elmúlt 15 évben jelentősen csökkent a daganatok miatti halálozások száma, összesen körülbelül 650 ezerrel kevesebben hunytak el, közölte az Amerikai Onkológiai Társaság szerdán. Azonban az idén is 1,48 millió új esetet diagnosztizálnak majd és a Társaság statisztikája szerint több, mint 562 ezer életet követel a betegség.
2009.06.04. Hírek

A gyerekek vérnyomását is mérni kell

A világ egyik legelismertebb gyermekgyógyászati folyóirata, a Pediatrics közölte David C. Kaelber és Frieda Pickett tanulmányát a gyerekkori vérnyomásmérés fontosságáról. Az amerikai gyermekgyógyászok átnézték a kérdés szakirodalmát és tanulmányozták a gyerekek vérnyomásának alakulását növekedésük során.
2009.06.04. Hírek

Nincs érdemi változtatás a rezidensképzést szabályozó rendeletben

A Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) megdöbbenését fejezi ki amiatt, hogy az Egészségügyi Minisztérium - az ígérete ellenére - érdemi változtatás nélkül kívánja a héten kormány elé terjeszteni a rezidensképzésről szóló kormányrendeletet - mondta Papp Magor, a szövetség elnöke kedden az MTI-nek.
2009.06.03. Hírek

A biztonságos gyógyszerért a sanofi-aventis/Chinoin

A gyógyszerek úgynevezett spontán, a klinikai vizsgáltatok során fel nem tárt mellékhatásának bejelentését a magyar törvények előírják, az orvosok mégis kevéssé foglalkoznak vele, ezért indított kampányt a sanofi-aventis/Chinoin - jelentette be Frederic Ollier a cég vezérigazgatója kedden Budapesten.
2009.06.03. Hírek