hírek

Magyar gyógyszert fejlesztenek a koronavírus ellen

A vírust semlegesíti, a megfertőződött sejteket pedig az immunrendszerhez hasonlóan elpusztítja majd a kutatók reményei szerint az új koronavírus elleni magyar fejlesztésű gyógyszer, amely néhány hétig megelőző védelmet is nyújthat.
2020.03.17. Hírek

A héten történt az egészségügyben - Heti hírszemle

Veszélyhelyzetet rendelt el a kormány. Dr. Merkely Béla interjúja a koronavírusról (VIDEO). Megelőző intézkedések a véradó eseményeken. Legalább júniusig tarthat a járvány. Egy lépéssel közelebb az univerzális influenza-vakcina előállításához. Segíthetnek a daganatos sejtek gyógyszerekkel szembeni ellenállásának leküzdésében a Lendület program új eredményei. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2020.03.14. Hírek

Koronavírus: Veszélyhelyzetet rendelt el a kormány

Rendkívüli jogrendet hirdetett, veszélyhelyzet elrendeléséről döntött szerdai ülésén a kormány. Ezt az operatív törzs sajtótájékoztatóján jelentette be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
2020.03.12. Hírek

A szív betegségeiről tanácskoznak

Mintegy 1000 résztvevőt várnak a jubileumi, 25. Debreceni Kardiológiai Napokra. Az ország egyik legjelentősebb továbbképző kardiológiai eseményét március 11. és 14. között rendezik meg a Debreceni Egyetemen és a Kölcsey Központban.
2020.03.11. Hírek