hírek

A Hospinvest tudomásul vette a szerződésbontást

Hatvan önkormányzata felbontotta a HospInvesttel kötött szerződését, miután a cég nem tudta megvalósítani a vállalt fejlesztéseket a kórházban. A cég „kényszerűen bár, de tudomásul vette a kialakult helyzetet.”
2009.06.02. Hírek

Egy gyógyszer meghosszabíthatja az áttétes mellrákban szenvedők életét

Egy új tanulmány igazolta, hogy a taxánok csoportjába tartozó nab-paclitaxel nevű kemoterápiás szer hatékonyabb és kevesebb mellékhatással rendelkezik, mint az áttétes mellrák kezelésében jelenleg legtöbbet használt gyógyszer. Ezzel összehasonlítva a kiújulásig eltelt idő csaknem hét hónappal hosszabbodott meg, a túlélés gyakorlatilag duplájára emelkedett.
2009.06.02. Hírek

Okostelefon nélkül már nehéz elképzelni az (amerikai) orvost

Steven Schwartz doktornak gyakran van dolga olyan beteggel, akinek fogalma sincs arról, hogy hívják az orvosságot, amelyet szed. Szerencsére, jegyzi meg a georgetowni egyetemi rendelőintézet családorvosa, általában el tudják mesélni, hogyan néz ki a szer: például hogy egy háromszögletű kék pirula, magas vérnyomás ellen. Ilyenkor iPhone-jával felfegyverkezve Schwartz doktor nyomozni kezd.
2009.05.29. Hírek

A betegek szeretik megszegni az orvos utasításait

A magyar felnőtt lakosság közel harminc százaléka szegi meg akut betegség során az orvosa utasításait, és a betegek kevesebb, mint fele megy vissza kontrollvizsgálatra orvosához - derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg kérésére készített felméréséből.
2009.05.29. Hírek

Védőoltás nélkül újra terjed a szamárköhögés

Minden huszadik gyerek, akit szülei nem oltatnak be szamárköhögés ellen, megfertőződik az erősen ragályos vírussal - közölték amerikai kutatók egészségügyi adatok alapján készült felmérésük eredményét hétfőn.
2009.05.28. Hírek