hírek

Kitüntetések az ápolóknak

Kitüntetéseket adott át az ápolók nemzetközi napja alkalmából szerdán Budapesten az egészségügyi miniszter, aki köszöntőjében arról szólt, hogy a válság az egészségügyet, az ápolást is érinti, egyre kevesebben vannak, akik a nehéz körülmények között is a pályán maradnak.
2009.05.20. Hírek

A vitális kimerültség veszélyei

A vitális kimerültség akár ötszörösére növelheti a szívinfarktus vagy a hirtelen szívhalál kockázatát - állapította meg korábbi kutatásaiban Paul Falger holland egészségpszichológus, aki kedden a magyar média képviselőivel beszélgetett a témáról a Quintess Médiaklub egészséges öregedésről tartott rendezvényén.
2009.05.20. Hírek

Tovább terjed a járvány

Negyven országban legkevesebb 8829 új típusú influenzás megbetegedést regisztráltak, és 76-an vesztették életüket a járvány következtében az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az amerikai járványügyi központ (CDCP) és kormányzati illetékesek közlése szerint.
2009.05.19. Hírek

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat

Budapesten és környékén évente több mint 3000 gyermekhez riasztják a mentőket. Az életveszélyes állapotú csecsemők és kisgyermekek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy egy különleges Gyermekrohamkocsi elindításával segítsük az Országos Mentőszolgálat munkáját.
2009.05.17. Hírek