hírek

Testsúlykontroll várandós anyáknak

Ingyenes programot indított egy chicagói kórház várandós nőknek, hogy ellenőrzés alatt tudják tartani súlygyarapodásukat. A program célja, hogy csökkentsék a születendő babák kockázatát a későbbi elhízásra és diabéteszre.
2009.03.16. Hírek

A mellrákot gyerekkorban kellene megelőzni

Étrendjük és a mozgással töltött idő összefüggésbe hozható a mellrák kialakulásának kockázatával fiatal lányoknál - közli egy tanulmány eredményét a brit The Daily Telegraph internetes kiadása.
2009.03.15. Hírek

Győzelmi koszorú a koszorúér sebészetének

A koszorúér szűkületek kezelésére, évtizedekkel ezelőtt bevezetett áthidaló műtétek eredményeinek összesítő adatai bizonyítják, hogy jól sikerült beavatkozás után a súlyos koszorúérbetegek fele ugyanolyan eséllyel folytathatta életét, mint hasonló korú, nem szívbeteg társaik. Dán szívgyógyászok szívmelengető tanulmányát az Európai Szívgyógyászok Társaságának folyóirata közölte.
2009.03.13. Hírek

Géndiagnosztika a prosztatarák szűrésében

Egy új laboratóriumi eljárás segítségével immár Magyarországon is bővülhetnek a szűrési lehetőségek a férfiakat érintő negyedik leggyakoribb rosszindulatú elváltozás, a prosztatarák diagnosztizálásában.
2009.03.13. Hírek

A szív- és érbetegségek az agyműködést sem kímélik

A koszorúér-betegség kockázati tényezői a gondolkodóképesség romlásában, az idegrendszer működésének károsodásában is fontos szerepet játszanak. Összehangolt nemzetközi tanulmányok eredményeit az Archives of Neurology szakfolyóirat márciusi száma ismerteti.
2009.03.13. Hírek

Nem rövidül a várólista

A volumenkorlátozás megszűnik ugyan az egészségügyben, de nem lesz több a pénz, nem rövidülnek a várólisták - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló.
2009.03.12. Hírek

Ügyészséghez fordul a MOK

Ügyészi vizsgálatot kezdeményez a Magyar Orvosi Kamara, mert a köztestület szabálytalanságokat gyanít a szakmai kollégiumok tagjainak mostani megválasztásánál.
2009.03.12. Hírek