hírek

Dr. Merkely Béla interjúja a koronavírusról (VIDEO)

A koronavírus az influenzaszerű megbetegedés, ami ugyanakkor nagyon komoly kihívást jelent az az, hogy nem ismerjük olyan mértékben, mint az influenzát – mondta dr. Merkely Béla rektor, aki az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorának adott interjút.
2020.03.10. Hírek

Legalább júniusig tarthat a járvány

Legalább júniusig tarthat az új típusú koronavírus-járvány terjedése világszerte Kína vezető légzőszervi betegségekkel foglalkozó szakértője szerint - adta hírül a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes oldalán hétfőn.
2020.03.09. Hírek

A héten történt az egészségügyben - Heti hírszemle

Magyarországon még csak 170 koronavírustesztet végeztek. Stabil a patikák gazdálkodása, de a béreken változtatni kell. Nemzetközi iránymutatások arról, hogyan kell a gyógyszerészeknek kezelniük a legújabb koronavírus-kitörést. A gyermekbalesetek megelőzése a téma a következő Semmelweis Egészségnapon. Módosította a protokollt a tisztifőorvos. Tovább lassult a koronavírus Kínában - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2020.03.07. Hírek

Nemzetközi iránymutatások arról, hogyan kell a gyógyszerészeknek kezelniük a legújabb koronavírus-kitörést

Releváns információk és iránymutatások biztosítása a koronavírus megjelenéséről - és különösen a SARS-CoV-2 új koronavírusról - a gyógyszerészek és a gyógyszertári dolgozók számára, mind az alapellátás összefüggésében, mind pedig kórházi környezetben, valamint az orvosi elemző laboratóriumokban klinikai biológusként dolgozó gyógyszerészek számára, és további információk eléréséhez találhatnak hivatkozásokat.
2020.03.04. Hírek

Erős lesz az idei kullancsszezon, ideje felkészülni

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) virológusai és a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpontja Evolúciótudományi Intézetének (MTA ÖKEI) munkatársa cáfolja, hogy a krími-kongói vérzéses láz vírusát (KKVLV) kimutatták Margit-szigeti kullancsokból - közölte a PTE szerdán az MTI-vel.
2020.03.04. Hírek

Módosította a protokollt a tisztifőorvos

A járványügyi helyzet folyamatos változása miatt hétfőn ismét módosította a korábban kiadott eljárásrendet az országos tisztifőorvos. Tekintettel a nemzetközi tapasztalatokra, amelyek szerint indokolt az egészségügyi dolgozók fokozott védelme.
2020.03.03. Hírek