hírek

A betegadatok védelme EU-szerte

Peter Hustinx európai adatvédelmi megbízott nem tartja elegendőnek az Európai Bizottság által tervezett adatvédelmi szabályozásokat. Véleménye szerint külföldi kezeléseknél a betegadatok védelme EU-szerte egységes és magas biztonsági standardokat követel.
2009.01.20. Hírek

Fókuszban a ritka betegségek

Az EU közösségi stratégiát dolgozott ki annak a 36 millió EU polgár diagnosztizálására, kezelésére és ellátására, akik ritka betegségekben szenvednek.
2009.01.20. Hírek

Előnyök és hátrányok a kanadai egészségügyi rendszerben

A kanadai egészségügyi rendszer bevezetése óta állandó fejlesztési folyamatban van. Az utóbbi 40 évben mindig újra reformokat hajtottak végre; ezek továbbra is szükségesek lesznek, hogy megfeleljenek a változásoknak az orvostudományban és a társadalomban.
2009.01.20. Hírek

Az egészségügy következő lépése: telegyógyászat

Képzeljünk el egy olyan jelenetet, ahol különböző kórházak orvosai együtt dolgoznak egy műtéten anélkül, hogy valójában jelen lennének a műtőben. Mi lenne, ha az egymástól távol levő orvosok a legjobb specialistáktól kaphatnának azonnali támogatást a világ bármely tájáról?
2009.01.08. Hírek

Hordozható CT: a túlélés kulcsa?

A legújabb kutatások szerint a sürgősségi osztályokon található hordozható CT (komputer tomográf) berendezések jelentősen növelhetik az agyvérzésen átesett betegek túlélési esélyeit.
2009.01.08. Hírek

Gyakori a depresszió az egészségügyi hallgatók körében

Az egészségügyi hallgatók gyakran szenvednek depressziós tünetektől, különösen a szakmai gyakorlatuk alatt. Egy most elkészült kutatási anyag segít feltárni a probléma gyökerét és komplex analízist ad a tünetekről, valamint a betegségről magáról.
2008.12.11. Hírek

A boldogság ragályos lehet

A San Diegói Harvard Egyetem kutatói bizonyították, hogy a boldogság könnyedén terjed a családtagok, barátok és szomszédok között. Egy ismerősünk boldogságérzete, 15,3 százalékkal növeli annak esélyét, hogy mi is boldognak érezzük magunkat.
2008.12.11. Hírek