hírek

Digitális röntgent adtak át a pécsi urológiai klinikán

Egy 932 millió forintos pályázat részeként beszerzett új digitális röntgent adtak át a pécsi urológiai klinikán, amelynek köszönhetően a hasonló fekvőbeteg-ellátó egységek közül a pécsinek lett a legmodernebb radiológiai részlege Magyarországon - tájékoztatta az Pécsi Tudományegyetem (PTE) csütörtökön az MTI-t.
2020.02.21. Hírek

Kínában valamelyest javult a helyzet

Általánosan lecsengőben van az új típusú koronavírus-járvány Kínában a napi adatok alapján, de az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint még korai lenne a járvány tartós csillapodását kiolvasni a számokból – írja az MTI.
2020.02.18. Hírek

Kiengedték a kórházból a Vuhanból hazatért magyarokat

Semmilyen tünetet nem mutattak a Dél-pesti Centrumkórházban két hétig karanténban tartott magyarok, a Covid-19 koronavírus által okozott fertőzöttség nem igazolódott, így hazamehettek - mondta el az egészségügyért felelős államtitkár hétfőn az M1 aktuális csatornán.
2020.02.17. Hírek

A héten történt az egészségügyben - Heti hírszemle

Egyetemi szintű kannabiszképzés indul Coloradóban. Emberi sejtből cérna és kilökődésmentes bioszövetet. Járvány van, mégsem jelentkeznek a védőoltásért a magyarok. A világ 60 százalékát fenyegetheti a koronavírus. A világ 60 százalékát fenyegetheti a koronavírus. A rémes egészségügytől félnek a magyarok, nem a migrációtól. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2020.02.15. Hírek

Emberi sejtből cérna és kilökődésmentes bioszövetet

Az emberszövetre magyarítható humán textil (human textile) néven tárgyalja az Acta Biomateriala című folyóiratban megjelent tanulmány azt az új anyagot, amelyet a Bordeaux-i Egyetemen működő bioterápiai intézet, az INSERM kutatói állítottak elő.
2020.02.11. Hírek