hírek

Járvány van, mégsem jelentkeznek a védőoltásért a magyarok

Több mint egymillió ember térítésmentesen kaphatná meg az influenza elleni védőoltást, mégsem jelentkeznek a háziorvosoknál a vakcináért. Pedig a jelzések szerint hétről hétre nő a betegek száma, és egyre terjed a járvány - írja hétfői számában a Világgazdaság.
2020.02.11. Hírek

Egyetemi szintű kannabiszképzés indul Coloradóban

A 2013 óta Kenderkutató Intézettel is büszkélkedő Coloradói Állami Egyetemen 2020 őszétől indul az a Kannabisz, biológia és kémia című képzés. A programot abszolválók diplomás kenderológusként helyezkedhetnek el.
2020.02.10. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Nincs Magyarországon fertőzött beteg. Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el. Mozgásfejlesztéssel a javítható életminőségért. Angol nyelven is elérhető egészségügyi applikáció a Debreceni Egyetemen. Nemzetközi kampányt indít a rákellenes liga a betegség megelőzéséért. Számos ingerre érzékenyebbek a migrénesek. - Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2020.02.08. Hírek

Nincs Magyarországon fertőzött beteg

Az eddigi adatok szerint nincs Magyarországon koronavírussal fertőzött beteg, a védekezéshez szükséges minden eszköz rendelkezésre áll és a tisztifőorvos azonnal akciótervet készít - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
2020.02.07. Hírek

Sorsolással választanak ki száz gyereket

Világszerte 100 beteg csecsemő és kisgyermek juthat hozzá ingyen a világ legdrágább gyógyszeréhez a Novartis svájci gyógyszergyártó révén, amely sorsolással dönti el, hogy ki kapja meg az SMA (gerincvelői eredetű izomsorvadás) kezelésére szolgáló készítményt.
2020.02.05. Hírek

Nem vált be a HIV-vakcina

Nagy reményeket fűztek a HIV elleni védőoltáshoz, de a brit közegészségügyi intézet hétfői bejelentése szerint leállították a HVTN 702 néven nyilvántartott vakcina klinikai próbáját.
2020.02.04. Hírek

Számos ingerre érzékenyebbek a migrénesek

A migrén és a különböző stresszhatások feldolgozása közötti összefüggéseket vizsgálta több kutatásban is a Gyógyszerhatástani Intézetben a Nemzeti Agykutatási Program (NAP) keretében működő Genetikai Agyi Képalkotó Migrén Kutatócsoport.
2020.02.03. Hírek