hírek

Közel ötszáz háziorvosi praxis betöltetlen

Januárban 469 háziorvosi és 256 alapellátó fogorvosi praxis állt üresen, így 725 praxisban helyettesítéssel oldják meg a betegek ellátását, míg tavaly év elején 670 praxis állt üresen, vagyis egy év alatt 55-tel nőtt azon praxisok száma, ahol nincs orvos - írta a Világgazdaság szerdán a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) honlapján elérhető adatok alapján.
2020.01.31. Hírek

Az influenza átlépte a járványküszöböt

Átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma január negyedik hetében, azaz itt az influenzajárvány. - ismertette szerda délután az MTI a Nemzeti Népegészségügyi Központ közleményét.
2020.01.30. Hírek

Egyre kevesebb a házi- és fogorvosi praxis

Tovább fogynak a betöltött házi- és fogorvosi praxisok az Mfor cikke szerint. A lap a január 1-jei adatokra hivatkozva azt írja, hogy a tartósan – legalább hat hónapja – betöltetlen háziorvosi helyek száma az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) listáján 404-re nőtt, míg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél (NEAK) 469-re duzzadt.
2020.01.28. Hírek

A héten történt az egészségügyben - Heti hírszemle

Megjelent a kínai koronavírus Ausztráliában is. Most már biztos, hogy emberről emberre terjed a Kínában fertőző új koronavírus. Mit tudni az új kínai vírusról? Az oltásellenesség visszavitte a rubeolát Texasba. A csecsemők helyes mozgásfejlődése lesz a téma a következő egészségnapon. A kamara döntse el, hogy a hálapénzért járjon-e büntetés. Igazolás vagy meghatalmazás kell az e-recepthez. Egyre több kínai városban bukkan fel az új tüdőgyulladás-vírus. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2020.01.25. Hírek

Mit tudni az új kínai vírusról?

Több száz embert betegíthetett már meg Kínában a SARS vírus „testvére”, egy új koronavírus. A szakértők bíznak benne, hogy a korábbi tapasztalatok alapján megelőzhető a világjárvány.
2020.01.24. Hírek

Az oltásellenesség visszavitte a rubeolát Texasba

A texasi Austinban az egészségügyi hatóság vizsgálatot indított egy rubeolás (rózsahimlős) eset miatt, mivel húsz éve nem láttak ilyet a könyéken. Egy hónappal korábban a kanyaró is visszatért erre a területre.
2020.01.23. Hírek

A csecsemők helyes mozgásfejlődése lesz a téma a következő egészségnapon

A Semmelweis Egyetem által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény szerint a február 8-i egészségnapon a Pető András Kar (PAK) konduktorainak segítségével tájékozódhatnak az érdeklődők arról, hogy mikor beszélünk megkésett mozgásfejlődésről, mikor kell szakemberhez fordulni, vagy mikor van szükség korai fejlesztésre.
2020.01.23. Hírek

A kamara döntse el, hogy a hálapénzért járjon-e büntetés

Először nem a minisztériumnak, hanem az orvosoknak kellene egyetérteniük a hálapénz kriminalizálásában - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára a Magyar Orvosi Kamara (MOK) legújabb javaslatára reagálva hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.
2020.01.22. Hírek