hírek

Igazolás vagy meghatalmazás kell az e-recepthez

Januártól a 14 éven aluli gyermekek, illetve az ágyhoz kötöttek orvosságainak kiváltása az úgynevezett e-térből csak úgy lehetséges, ha papír vénnyel, vagy az azt helyettesítő felírási igazolással, vagy ezek hiányában meghatalmazással érkezik valaki a patikába, írja a Népszava.
2020.01.21. Hírek

Egyre több kínai városban bukkan fel az új tüdőgyulladás-vírus

Pekingben és a dél-kínai Sencsenben is felbukkant az új, tüdőgyulladást okozó vírus, miközben a járvány kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhanban jelentősen megugrott a fertőzöttek száma a hétvégén, derül ki a helyi egészségügyi bizottságok hétfői jelentéseiből.
2020.01.20. Hírek

Marad a rossz levegő Budapesten

Továbbra is indokolt a budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati előrejelzése szerint az időjárás érdemben még nem változik.
2020.01.20. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Pluszforráshoz juthatnak az iskolaorvosok. Az EMMI reagált a Magyar Orvosi Kamara javaslatára. A MOK elnök a kórházadósság megoldásáról. Huszonhat új gyógyszer kap támogatást január közepétől. Megoldódott a helyettesítés, lesz háziorvos a két településen. Ha megint krízis lenne a patikákban az EESZT leállása miatt. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2020.01.18. Hírek

Dr. Vincze Gábor lett újra az orvoskamarai elnök

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) Békés megyei szervezete 960 orvos érdekképviseletét látja el. A szervezet zászlajára tűzte az egészségügyi dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülését, az európai mennyiségi normáknak megfelelő orvosképzés biztosítását.
2020.01.17. Hírek

Mit esznek, mennyit mozognak, hogy érzik magukat a bőrükben a kamaszok?

Egy nemzetközi, kérdőíves kutatássorozat négyévente, majdnem 50 országban vizsgálja az iskolások egészséget befolyásoló szokásait. A legutóbbi, 2018-as adatfelvételt az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán végezték, nagyjából hatezer ötödikes, hetedikes, kilencedikes és tizenegyedikes diákot vontak be, fele-fele arányban fiúkat és lányokat.
2020.01.16. Hírek

Pluszforráshoz juthatnak az iskolaorvosok

Számítanak arra, hogy az iskolaorvosok fontos egészségügyi információkkal látják el a tanárokat. A tervek szerint pluszforrást biztosítana a kormány az iskolaorvosok számára - mondta az egészségügyért felelős államtitkár kedd reggel az M1 aktuális csatornán.
2020.01.16. Hírek

Rohamosan öregszik a budapesti népesség

Száz fiatalkorúra már 152 idős jut a fővárosban, a háztartások 23 százalékában pedig nyugdíjasok laknak – idézte a KSH Budapest adatait feldolgozó, napokban közzétett éves kiadványából a népszava.hu.
2020.01.15. Hírek

A MOK elnök a kórházadósság megoldásáról

30 milliárdos keretösszeggel szerkezetátalakítást és a díjtételek felülvizsgálatát ígérte egy december végi kormányrendelet az egészségügyben, ezzel és többletforrások bevonásával elkerülhető lesz, hogy a kórházak adósságot halmozzanak fel – mondta az InfoRádiónak a Magyar Orvosi Kamara elnöke.
2020.01.14. Hírek