hírek

Rövidebb lesz a várólista Miskolcon

2020. január 13-tól a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház gasztroenterológiai szakrendelései 21. századi technológiával felszerelt épületbe költözhetnek - írta a drinfo.hu.
2020.01.13. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen. Újabb okostankönyv segíti az orvostanhallgatók tanulását. Életbe lépett az 1-es típusú diabétesszel élők támogatása. Megkezdődött az egészségügyi struktúra átalakítása. Közleményben reagált az Emmi a szakápolóhiányra. Mesterséges intelligenciával javítják a stroke betegek ellátását. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2020.01.11. Hírek

Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen

Az Orvosi Kamara új vezetői azonnal változtatnának a hálapénzzel kapcsolatos etikai normákon, amennyiben az egészségügyi kormányzat megemelné a béreket, és véghezvinné a szerkezeti változtatásokat is - ezt a Kamara alelnöke közölte az ATV Hiradóval.
2020.01.09. Hírek

Újabb okostankönyv segíti az orvostanhallgatók tanulását

A második olyan tankönyvet jelentette meg a Debreceni Egyetem, amely az innovatív librAR technológia alkalmazásával multimédiás eszközzé alakítható. Az orvostanhallgatók a legújabb kiadványból mindent megtudhatnak a szív és a verőerek betegségeinek korszerű ellátásáról.
2020.01.09. Hírek

Megkezdődött az egészségügyi struktúra átalakítása

Az ellátórendszer korszerűsítésével, a hozzáférhetőség javításával és az ezeket lekövető finanszírozás bevezetésével elkezdődött az egészségügyi struktúra átalakítása - közölte az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
2020.01.08. Hírek

Kirúgták a bukaresti kórház főorvosát

A műtőasztalon lángra lobbant, majd elhunyt 66 éves nő ügyében menesztették tisztségéből Mircea Beurant, a bukaresti Floreasca kórház sebészeti részlegének osztályvezető főorvosát. Emellett az orvosokat, ápolókat, valamint a kórházat összesen 30 ezer lejre bírságolták - számolt be az ügy fejleményeiről a Maszol.ro hírportál.
2020.01.06. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Megkapták a plusz forrást a fogorvosok, traumatológiák. Meghirdették a letelepedési, praxisvásárlási pályázatokat. Új laboratórium hálózat Szegeden és Debrecenben. Vénnyel és felírási igazolással kapcsolatos változások 2020. január 1-től. Hat ápoló jut ezer lakosra. Senki nem szorul ki az egészségügyi ellátásból a tb-törvény miatt. Nő az állami fenntartású meddőségkezelési centrumok száma. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2020.01.04. Hírek