hírek

Hat ápoló jut ezer lakosra

Magyarországon csaknem 24-25 ezer ápoló hiányzik az egészségügyi ellátás rendszeréből – mondta a Világgazdaságnak Balogh Zoltán, a MESZK elnöke.
2020.01.02. Hírek

Új laboratórium hálózat Szegeden és Debrecenben

A kutatást és oktatást egyaránt szolgáló, fejlett központi szolgáltató laboratórium hálózatot alakítottak ki uniós támogatással, csaknem egymilliárd forintból Szegeden és Debrecenben - tájékoztatott a Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK).
2019.12.31. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Szóba jöhet a tüdőrák népességszintű szűrése. Altató- és lélegeztetőgépeket kaptak a szabolcsi kórházak. Az új tb-törvény visszavonását követelik a szakszervezetek. Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása. Lesz-e még orvos 2020-ban, akinek oda lehet adni a béremelést? - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2019.12.21. Hírek

Már nem vizsgálgatni, hanem sürgősen fizetni kellene!

Meghaladja már a hetvenmilliárd forintot a kórházak lejárt, legalább két hónapon túli adóssága az Orvostechnikai Szövetség becslése szerint. Mint a hétfői sajtótájékoztatójukon Rásky László, a szövetség titkára jelezte: ez a nagyságrend nem csak az intézményeket ellátó, és az adósságot finanszírozó vállalkozásoknak okoz súlyos gondokat, de veszélyezteti a betegek ellátását is.
2019.12.20. Hírek

Európai minimumra hajtanak

Nem tartja lehetetlen vállalkozásnak Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az egységes európai egészségügyi minimumszolgáltatások meghatározását és alkalmazását - írta a népszava.hu.
2019.12.20. Hírek