hírek

Lesz-e még orvos 2020-ban, akinek oda lehet adni a béremelést?

A magyarokban a kipcsak gén mellett nincs hálapénz gén - vallja Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara nemrég megválasztott elnöke, akivel az orvosok béremeléséről, a kormányzati nyomásgyakorlásról, és arról is beszélgetett a hvg.hu milyen a jó egészségügyi rendszer.
2019.12.19. Hírek

Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása

Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása jövőre az elektronikus meghatalmazás lehetőségével. A meghatalmazást és a törvényes képviseletet bármely kormányablakban és a lakossági portálon online is lehet rögzíteni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton.
2019.12.18. Hírek

Az új tb-törvény visszavonását követelik a szakszervezetek

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) embertelennek, a szolidaritás sárba tiprásának tartja a társadalombiztosítási (tb) ellátásról szóló, előző héten elfogadott új törvényt és ezért annak visszavonását követeli - közölte a szervezet vasárnap.
2019.12.17. Hírek

Altató- és lélegeztetőgépeket kaptak a szabolcsi kórházak

Huszonnyolc altató- és lélegeztetőgépet kapott az Állami Egészségügyi Ellátó Központ támogatásának köszönhetően a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház több tagkórháza - közölte a gyógyintézmény főigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón, Nyíregyházán.
2019.12.17. Hírek

Komoly bajban az orosz egészségügy

Az év elején még azt hitték, szerte Oroszországban minden készen áll arra, hogy sikeresen hozzáfogjanak az „Egészségügy” elnevezésű nemzeti program végrehajtásához, amely 2024-ig 78 évre emelné a várható átlagéletkort és 17 százalékkal csökkentené a halálozási arányt.
2019.12.16. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Szóba jöhet a tüdőrák népességszintű szűrése. A mesterséges intelligencia szerepe a szűrővizsgálatokban. Európában nálunk a legmagasabb a gyermekek átoltottsága. Kiemelt eszközfejlesztési csomagban részesült a Magyar Imre Kórház. Családbaráttá teszik a szülészeteket. Támogatással is csábítják az orvost. Átadták a Prima Primissima Díjakat. A kormány kiterjesztett egy fontos támogatási kört. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2019.12.14. Hírek

Börtön fenyegeti a pedagógiai szolgálatokban dolgozó pszichológusokat

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint egy a parlamentben ezen a héten tárgyalt, a kormány által kezdeményezett törvényjavaslat oda vezethet, hogy a pedagógiai szakszolgálatokban eddig végzett pszichoterápiás jellegű szakértői tevékenységért egy év börtönbüntetés várhat az ott munkát végző pszichológusokra - írja a 24.hu.
2019.12.13. Hírek

Csaknem 700 ezer ember ellátása kerülhet veszélybe

Közel 700 ezer embert érint, s közülük sokakat megoldhatatlan helyzet elé állít, ha a parlament szerdán rábólint a társadalombiztosítási ellátásra jogosultakról szóló, elméletben a potyautasok kiszorítására szolgáló törvényjavaslatra.
2019.12.13. Hírek